anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kto odpowiada za odśnieżanie paczkomatów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

Witam,
Chciałabym uzyskać informację, kto odpowiada za odśnieżanie paczkomatów oraz terenu w ich bezpośrednim otoczeniu. Dzisiaj miałam problem z nadaniem paczek – wszystkie doły paczkomatów były zasypane śniegiem i nie dało się nic nadać, trzeba było najpierw odśnieżać.

Chodzi zarówno o powierzchnię przy wejściu, jak i dojście do paczkomatu, które w okresie zimowym bywa śliskie i niebezpieczne.

Czy jest to obowiązek firmy kurierskiej, operatora paczkomatu, czy właściciela terenu, na którym paczkomat stoi? Zależy mi na jasnym wskazaniu odpowiedzialnej strony, aby w przyszłości zapewnić bezpieczeństwo użytkowników.

Proszę o informację lub wskazanie regulaminu, w którym jest to określone.

Dziękuję i pozdrawiam,

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @AlleMakijazPL, czy chodzi Ci o paczkomaty inPost czy automaty paczkowe Allegro?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

o te i o te 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Dziękuje za potwierdzenie @AlleMakijazPL, zgłosiłem zapytanie jak wygląda ta kwestia i wrócę do Ciebie z odpowiedzią 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Wracam @AlleMakijazPL, odpowiada za to osoba udostępniająca teren. Jeśli możesz podać adres/numer automatu, zgłoszę tą sprawę do odpowiedniego zespołu.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matt_rose Czy nie łatwiej by było odpowiedzieć  na  pytanie niż  zamiatać temat pod dywan?

Potrafisz chyba odpowiedzieć kto odśnieża skrzynki  Allegro.  Bo jeśli chodzi o paczkomaty to masz prawo nie wiedzieć ale na pewno to wie @InPost 

A zapomniałeś jeszcze o szafkach Orlen, Poczta Polska, DHL  i może jeszcze innych.  Może wszystkie obsługuje i odśnieża Allegro Delivery?  Kompleksowa obsługa ?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br. 

Może wszystkie obsługuje i odśnieża Allegro Delivery?

Ja bym napisał tak jak to piszą kupujący, za odśnieżanie odpowiada Allegro Delivery SMART 🙂

oznacz moderatorów