Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam, pytanie do zaawansowanych... juz poczytalem i wiem, ze taki proceder ma miejsce. Po raz kolejny, ktoś kupił przedmiot, po czym nie dokonał wpłaty, a sprzedaz jest zamrozona. Robia to nie tylko dla jaj, ale na logike biorac, zeby na zimno zablokowac czyjas sprzedaz (akurat na 5 dni normalnego tygodnia). Zero odzewu, zero czegokolwiek.. czuja sie bezkarni absolutnie.. tym razem to byl Piotr [edycja]. Można temu jakos zapobiegac, czy ich karac? to prawdziwa plaga i moowiac sZczerze, zniecheca do korzystania. Niby tak duzo warunkow i obostrzen, a tu z drugiej strony taka samowolka i pelna manipulacja sprzedaza. Jakies rady jak sobie z tym radzic? a moze, siakis protest? wszyscy allegrowicze przez miesiac blokuja ile sie da przedmniotow. Moze jak to sie zrobi plaga globalna, to ktos zechce sie tym zajac?
Rozwiązanie jest bardzo proste, wystarczy że sprzedaż dokona się po wpłacie a nie po kliknięciu kup teraz. Niestety takie innowacje nie na tej platformie
z punktu widzenia KC to w transakcji konsument konsument b2b zawarcie umowy sprzedaży następuje po kliknięciu już kup teraz
W takim razie, moze hakies narzedzie do scigania ich w zwiazku z dokonanym zakupem, zeby rowniez „**piiip**c” im zycie. Moze wtedy wcisniecie tego przyciaku poprzedzi przejscie malego napiecia przez jakis zwoj?
jest sąd w pl była sprawa że sobie jakiś 14 latek dla jak wylicytował malucha za 900tys zł ale mu sprzedawca odpuścił jak się dowiedział że to jakiś szczyl i że rodzinę by musiał zastawić na 50 lat do przodu
Na allegro to codzienność ,ale sprzedawca na nic nie ma wpływu i na pomoc w tym kierunku zbytnio liczyć nie może . Jedni kupują i nie płacą inni płacą a później zwracają .
Tak działa regulamin i takie są możliwości, dział to w dwie strony, jak obowiązek zapłaty to i obowiązek wysyłki.
Witam, może mi ktoś wytłumaczyć kto dał im prawo licytować żeby zaraz po wygraniu mógł zrezygnować? To są jakieś jaja dlaczego Allegro nic z tym w sprawie nie robi. Teraz muszę czekać 7 dni żeby zlecić zwrot prowizji. Czy mogę od razu wystawić ponownie tą samą aukcję i nie mam zamiaru tyle czekać, zależy mi na sprzedaży na czas. Ciekaw jestem ile tym razem stracę.
To już 4 klient (Agata_Lukasz) do listy zablokowanych. Ale tym razem klient zgłosił "odstąpienie od umowy" mimo produktu nie został i nie zamawiał kuriera czy też odbiór osobisty. Tylko tak po prostu od razu zaraz po wygraniu licytacji XD
A nie jak ci poprzednicy, zero kontaktu tylko musiałem czekać 30 dni i z automatu otrzymałem zwrot prowizji (rabat transakcyjny) !!!
Pozdrawiam.