anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie odebrał przesyłki, czy otrzymam rabat transakcyjny?

credit24
#8 Zapaleniec#

Kupujący kliknął kup teraz i zaznaczył obiór osobisty. Nie pojawił się po odbiór towaru. Allegro nie chce zwrócić prowizji pomimo tego że do zakupu nie doszło. Jak z tym walczyć ? Jak odzyskać pieniądze ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@credit24 w przypadku nieodebrania przesyłki oznaczonej jako odbiór osobisty wciąż możesz otrzymać rabat transakcyjny. Spróbuj proszę skontaktować się z kupującym, aby zwrócił towar za pomocą zakładki Moje zakupy lub odstąpił od umowy i odpowiedział na e-maila od nas potwierdzając brak odbioru towaru.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

credit24
#8 Zapaleniec#

Kupujący nie kliknie w link i nie wypełni formularza zwrotu. Co w takiej sytuacji zrobić? Jest to zakup w celu wystawienia negatywnego komentarza

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@credit24 odwołałeś się już od decyzji odmownej dot. rabatu transakcyjnego? Nie widzę takiego zgłoszenia , na koncie z któego piszesz, proszę napisz do nas za pomocą formularza i w nim przedstaw swoje obawy. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

credit24
#8 Zapaleniec#

Tak. Chodzi o konto [edycja]

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@credit24 nie mogę niczego obiecać, ale poprosiłam o ponowną weryfikację tej sprawy. Jutro powinnam móc wrócić do Ciebie z odpowiedzią.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

aragil
#15 Entuzjasta#

@credit24 

Na przyszłość przy odbiorach osobistych pozostaw tylko opcje przedpłaty.

Kupującego możesz poinformować ze jeżeli nie Odstąpi od Umowy będziesz pobierał codzienna opłatę za magazynowanie jego towaru i po paru miesiącach wystawisz pierwszy rachunek 😉 ,powinien szybko odezwać się.

oznacz moderatorów

credit24
#8 Zapaleniec#

Proszę wziąć pod uwagę informacje dostępne na screenie . Jest tam informacja ze należy się umówić na odbiór towaru 

BEA36679-6AE2-4376-9D6D-4FD60810AB3A.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@credit24 dziękuję, zapoznałam się z całą historią Twojej korespondencji z kupującym, więc zdaje sobie sprawę, że miałeś taki zapis. Nie mogłam zatwierdzić Twojego zrzutu, ponieważ zawierał Twoje dane osobowe, dlatego nie jest widoczny na forum. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@credit24 otrzymałam odpowiedź, że po ponownej weryfikacji rabat transakcyjny za to zamówienie został Ci przyznany 🙂 Cieszę się, że mogłam pomóc rozwiązać ten problem! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów