Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Kupujący zakupił towar miesiąc temu i było wszystko okej
Dziś dzwoni i domaga się kolejnej rzeczy w zestawie
(Wysłane zgodnie z opisem i wytycznymi które miałem w opisie)
Dopatrzył na innych stronach że zestaw powinien mieć 3 dodatkowe elementy (baterie)
A w zestawie była pomniejszona cena i wyraźnie w kilku miejscach wskazane że są dwie sztuki
Niedawno kupiłem w lepszej cenie zestawy i niedużo drożej dałem zestaw z 3 sztukami
On teraz chce dopłacić tylko różnice i że mam wysłać kolejną rzecz
I nie może zrozumieć że nie mogę tak zrobić.
Powiedział że zwróci ten zestaw i kupi drugi a mam mu wysłać tylko akumulator
Oczywiście odpowiedziałem że tak nie będę ryzykował
Bo znów oskarży że kupił zestaw a dostał akumulator
A ja bez akumulatora, i poprzedniego zestawu bo chciał tylko kliknąć zwrot i nie zwracać
Powiedział że będzie domagał się przez dyskusje że ma dostać tą rzecz.
Gość prowadzii chyba tak zwany sprzedaż na pośrednictwie bo kupował różne rzeczy na różne adresy i sam powiedział że kupujący od niego zamawiał 3 Aku
A na początku się przyznał że nie doczytał i próbuje zrzucić na mnie teraz wszystko
Różnica w zestawach to 72 zł a koszt rzeczy w hurcie to 242 zł
Proszę o pomoc co w takiej sytuacji
@ElektroTechExtra napisz że reklamację odrzucasz, dostał co kupił a straszyć se może 😉
Napisz że otrzymał to co było w ofercie, mógł nie kupować.
Twierdzi że sprawdził specyfikacje na stronie producenta i kupił, a nie doczytał i chce się "dogadać" i że mam mu wysłać za bezcen ..
A odstąpić od umowy zakupu nie może?
LEFFF !!! przeczytaj zanim się wypowiesz cyt ,,Kupujący zakupił towar miesiąc temu ,,
Nie odpowiadaj jak nie masz nic mądrego do napisania, jak sprzedający wyrazi zgodę to mógłby więc zamilcz nim coś chlapniesz mordengo. 😛
Minął miesiąc - nie może zwrócić a przede wszystkim nie chce zwrócić bo twierdzi że nie ma czasu, a tak naprawdę sprzedał towar dalej i go używali - po prostu nie ma czego zwrócić
Na początku niby się zgodziłem, ale stwierdził że nie ma czasu odsyłać.. zaczął mnie obrażać i powiedział że będzie się domagać przez allegro to co ma mieć .. więc już nie będzie miał możliwości.
Ok to odrzuć jego roszczenia i skończ z nim.
Za chamstwo chyba trzeba tak zrobić, tylko mnie zastanawia czy może się czegoś domagać skoro było tak wypisane
@ElektroTechExtra Jeśli to co otrzymał było zgodne z tym co znajdowało się w treści oferty to domagać się może ale nie ma ku temu żadnych podstaw prawnych.
Witam, kupujący założył dyskusję- allegro mu zakończyło, założył ponownie za tą samą sprawę- już bez mojej odpowiedzi w dyskusji mu zakończyli
z negatywem się niestety liczę- ale patrzę że on kupuję z dwóch różnych kont ( widzę po fakturach i danych) i kupił dwa miesiące wcześniej inny przedmiot u mnie
Czy może wstawić dwa negatywy z dwóch różnych kont ?
@ElektroTechExtra Napisz, że otrzymał dokładnie to co zakupił w ofercie i reklamację odrzucasz - nie widzę tu nic do dogadywania się skoro mówisz, że towar zgadzał się z opisem.
W pierwszym akapicie w aukcji na zdjęciu dokładnie i obok dokładny opis to co dostał. Zawsze wyraźnie pisze ile sztuk czego i jakich produktów jest w paczce, ale wpisał sobie nazwę na innej stronie nazwę zestawu i było jak pisałem inne baterie- konsultant allegro przyznał że można sobie modyfikować aukcje ale trzeba opisać - jest to częsta praktyka - po prostu dostosowuje się do różnych klientów