Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od pewnego czasu borykam się ze sporym problemem ze strony kupujących.
Coraz więcej wśród nich oszustów a Allegro zazwyczaj staje po ich stronie.
Sprzedaje zawory elektromagnetyczne do samochodów i jest problem z częścią zwrotów.
Co czwarty czy piąty zwracany zawór jest używany, robię natychmiast zdjęcia po komisyjnym otwarciu paczki ale to nic nie daje. Klient-oszust oczywiście twierdzi że taki dostał albo że wysłałem do niego zdjęcie innego zaworu.
Ręce opadają.
Jak to mawiał Wódz - "Naród wspaniały tylko ludzie k.... "
Nagrywanie nic nie da bo przecież nie nagram całego procesu od momentu otrzymania zwrotu - poza tym jakby ktoś chciał to i tak to ominie.
nic z tym nie zrobisz, ja sprzedaję ogólnie części w moto i zdarzają mi się tacy agenci co odsyłają towar z demontażu albo w ogóle coś innego niż kupili. Oczywiście potem tłumaczenia że oni już taki dostali itp.
Nagrywanie procesu pakowania pomaga na większość przypadków.
@mix-mce nagrywanie to żaden dowód, można łatwo podważyć 😞
@azetdiesel po co dyskusje, klient odstąpił, towar już nie jego, wyceniasz co dostałeś - robisz zdjęcia dokumentację oddajesz jak za używkę, jak mi nie pasi ma prawo skierować sprawę do rzecznika i do sądu, ale pewnie wcześniej dyskusja i Allegro odda mu różnicę ze swoich i tak wyglądają realia na Allegro 🙂
@azetdiesel nagrywasz pakowanie i wypakowanie zwrotu ciągiem. I nie ominie bo oszustwo art 286kk zagrozone jest do 8 lat a materiał dowodowy jest w postaci nagrania i nawet średnio inteligentny expert stwierdzi że materiał nie był modyfikowany a mamy allegro nie ma w sądzie. Ludzie zacznijcie zgłaszać do sądu i mediów jak się allwgro srobi syf medialny to będą musieli politykę karmienia dziadostwa zmienić cwaniakom też sie musi w glowach ustukać że allegro mogą se oszukać ale policji i sądu już nie i się akończy dziadowanie
@az1rael zapomniałeś dodać, że często allegro przyłącza się do długu i staje po stronie kupującego
i to jest prawdziwy syf dla mediów
bo twierdzenie, że kupujący przekazał oświadczenie do wypłaty z ap/pok bez żadnego podpisu
nie utrzyma się raczej w sądzie
@RED nie raczej a na pewno cesja wierzytelności jest sporządzana notarialnie
@az1rael dlatego to mnie martwi
allegro bezrefleksyjnie i praktycznie bez sprawdzania przyłącza się do sporu po stronie kupującego
jak znam prawo współudział też jest karalny
przecież to etyka i metody działania rodem z lombardów, które też się nie przejmują, że zawierają terfną umowę z wadami prawnymi, bo w niej było zastrzeżenie, że towar jest legitny
@RED mają zabezpieczenie pt bo u nas konsultanty się zmieniaja 20x w sprawie plus zmieniają stanowiska plus nie wiem kto tam wtedy to pisał czyli odpowiedzialności karnej brak bo jest osobowa...
Nagrywanie JAKIEGOKOLWIEK procesu nie ma sensu
Cwaniak ci powie: nagrałeś, a potem przepakowałeś i wysłałeś g….o które otrzymałem
@Monika__L zawsze to jakiś dowód rzeczowy do pokazania w sądzie. Lepiej nagrać niż potem mówić "sam pakowałem to wiem co pakowałem".
Poza tym niech sobie cwaniakuje ale na policję nie pójdzie tylko będzie się pluł do allegro, jeśli wszystko zrobi się z głową (tzn dochowa wszelkich formalności) to allegro będzie się trzymać od takiej sprawy z daleka i koleś będzie sobie mógł co najwyżej wystawić negatywa.
A że trochę mu się ciśnienie podniesie to niech ma zamiast kawy.