- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, świat schodzi na psy i większość z Nas jest w stanie to dostrzec. Ludzie są coraz bezczelniejsi w rozmowie a kurtuazja nie istnieje. Jestem obecnie bardzo chory, chcę się wykurować i wrócić do pracy. Pisze do mnie od paru dni pewna osoba jak wspomniałem szacunku w postaci kurtuazji nie uświadczyłem. Witam użytkownika i odpowiadam na pytanie iż na chwilę obecną jestem w szpitalu i nie mam możliwości udzielenia mu odpowiedzi.
Po czym dostaję odpowiedź czy sprzedam za prawie 100zł mniej towar o wartości 200. Do czego zmierzam, osobiście mam po dziurki w nosi tego typu ludzi i chyba mam do tego prawo w demokratycznym kraju ? Czy muszę za każdym razem uginać się nad bezczelną osobą w celu uzyskania zarobku jak jakaś kurtyzana.
Czuję się jak robot nie jak człowiek i to właśnie przez taką politykę Waszego serwisu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wystarczy odpisać że cena widoczna jest w ofercie i nie masz możliwości zmniejszenia kwoty. Takie pytania są na porządku dziennym i nic dziwnego - każdy dziubie jak może a nóż ktoś się zgodzi na obniżenie ceny.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Rozumiem że było by Ci przyjemnie jakbym teraz wszedł do twojego domu i za wszystko oferował grosz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@NipponShorty @Komise po co tłumaczenia i obijanie palców o klawisze , stawim kropkę i wysyłam , system liczy odpowiedź pacj-klient wie ,że mam to w ..... i sprawa się kończy .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie jestem nauczony takiego bezczelnego zachowania żeby wysłać właśnie komuś kropki. Ale zdaję sobie sprawę że, w tej społeczności szacunek nie jest ważny. W każdym razie dziękuje za jedyną odpowiedź w której jest jakieś zastosowanie praktyczne niż trywialne gadanie że coś "Wystarczy"
PS. Po prostu jestem wychowany tak aby nie przejawiać takich prostackich zachowań stąd to moje rozgoryczenie nad sprawą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Liczy się pierwsza odpowiedź, więc nie odpisuj na następna od razu to kupujący odpuści, tak sądzę.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jeśli nie odpiszę dostanę minusowe pkt za jakość i spadanie smart ;(
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Komise Spokojnie, jak napisał kolega, do statystyki jakości liczy się tylko odpowiedź na pierwsze pytanie (w tytule wiadomości "Pytanie o przedmiot". Następne w tym samym temacie (w tytule "masz nową wiadomość") już można odpuścić.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuje za rozumienie iż nie potrafię się pogodzić się z tym że zamiast się szanować musimy traktować gruboskórnie. Bardzo dziękuje za rozwianie moich wątpliwości że muszę odpowiadać jak to ładnie ujęła @mdrogeria pacjenklientom na ich bezczelne zachowanie. Bo jak dotąd taką miałem wiedzę, przestraszony algrotymów odpisywałem z starannoscia kazdemu takiemu pacjentowi przez co moje nerwy rowniez zostaly nadszarpniete, raz jeszcze dziekuje za dojrzala postawe Mr. Tom 🙂

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zawsze można odpisać takiemu, że nie zajmujesz się organizacją wycieczek i aby o wycieczkę do Rabatu pytał w najbliższym biurze podróży.
Albo w innej wersji: "Klientów pytających o Rabat, informujemy, że jest on stolicą Maroka".

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To teraz już wiem czemu wszyscy używają autorespondera i czemu tak wielu dalej już nie odpowiada. Z przedwczoraj kolejne dwa takie przypadki. Nauczyłem się zadawać to samo pytanie kilku sprzedającym, bo zawsze ktoś odpisze i mogę dokonać zakupu danego produktu. Niektórzy sprzedawcy chyba za karę są na Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To niestety norma. Jest tak w każdym serwisie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To że, świat jest zepsuty to też jest dla mnie zrozumiałe ale fakt że, nikt nie chce z tym nic zrobić żeby było lepiej to mnie wręcz martwi. Zaznaczyłem że najbardziej nie podoba mi się fakt iż nie mogę owej osoby zablokować. Tego już chyba nikt nie doczytał 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ludzie są różni jak różne są pytania, nie ma co tracić sił i nerwów na takie pytania. Odpisać grzecznie że cena jak w ogłoszeniu i iść dalej z uśmiechem przez życie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Komise Ja rozumiem oburzenie, bo taka oferta za 50% ceny potrafi podnieść ciśnienie. Ale widocznie tyle może zaoferować ten Kupujący i tyle dla niego wart jest ten towar. I próbuje swoich sił. Może w Polsce jest to oburzająca oferta, aczkolwiek w wielu krajach zaczyna się negocjacje od 20% wartości, bo ceny bardzo elastyczne i uzależnione od tego, kto pyta... Z mojego doświadczenia wiem jedno - my Polacy nie umiemy ani składać sensownych ofert, ani negocjować.
Przed upadkiem idzie pycha; a przed ruiną wyniosłość ducha.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziękuje za zrozumienie człowieka przez człowieka że bezczelna propozycja może człowieka zezłościć. Wszyscy jesteśmy inni, handluje 15 lat a
każde bezczelne zachowanie gaszę w zarodku. Oczywiście "rzuć" kwotą jaką chcesz i jeżeli wszystkie znaki na niebie i ziemi będą przychylne to ktoś się zgodzi i się uda kupić taniej, ale dlaczego ten medal ma tylko jedną stronę ? Co jeśli akurat ktoś trafi na kogoś kto sobie czegoś takiego nie życzy ? Powinien być świadomy że to działa w dwie strony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@drekenzes @Komise Problem by nie zaistniał, gdyby na Allegro była opcja, jaka jest dostępna na cywilizowanych serwisach, i o którą tu się nie możemy doprosić od 20 lat. Mianowicie możliwość składania oferty za pośrednictwem serwisu - i to nie przez "zadaj pytanie", ale jako wiążącej oferty ze strony z przedmiotem. Jeśli sprzedawca ofertę przyjmie, przedmiot od razu jest sprzedany - a osoby postronne nie widzą, jak była wynegocjowana cena. Np. na e.Bay to jest bardzo użyteczne co najmniej 1/3 transakcji odbywa się w ten sposób
PS. Oczywiście opcja składania ofert jest dostępna tylko wtedy, gdy sprzedawca wyrazi na to zgodę. Może też określić kwotę, od której taka oferta będzie akceptowana lub odrzucana automatycznie

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czyli normalna licytacja. Sprzedający ustawia cenę minimalną za jaką zgodzi się sprzedać przedmiot a kupujący jeżeli będzie jedynym licytującym za tę cenę go kupi. Tylko nie wiem dlaczego ta opcja jest ( byla ? ) dodatkowo płatna i dotyczy tylko pojedynczych sztuk.