Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
To już kolejne zamówienie, gdzie kupujący zamawia tanią rzecz i dokupuje coś droższego, żeby to zwrócić, żeby mieć darmową przesyłkę. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy Allegro możecie chociaż pogrozić paluszkiem takim kupującym. Jest to kłopot, bo ja ponoszę koszty, a kupujący robi sobie ze mnie żarty. Towar po takim powrocie z reguły jest poobijany i nie nadaje się do ponownej sprzedaży.
Jest sposób na takich cwaniaczków?
Jeżeli nie nadaje się do dalszej sprzedaży, obniżasz kwotę zwrotu ze względu np. na uszkodzenie opakowania. Nic innego nie zrobisz.
Klient zwraca dziurkacz za 40zł, bo kupił etykietę za 7zł, którą sobie zostawił. Dziurkacz po powrocie jest nowy- ale opakowanie już tak wymemlane, że go wstyd będzie mi komuś sprzedać. To więc co? mam obniżyć zwrot 40zł o ile, o każdą kwotę niższą niż 40zł będę w plecy.
Obniżasz o np. 15zł i towar wystawiasz jako "po zwrocie" za 25zł. Tyle.
"kupujący zamawia tanią rzecz i dokupuje coś droższego, żeby to zwrócić, żeby mieć darmową przesyłkę" - ma do tego prawo. Zarówno serwis jak i sprzedający umożliwiają taką opcję, więc z tego korzysta.
Czy mogę coś z tym zrobić? To są koszty prowadzenia działalności te i wszystkie inne niedogodności ja doliczyłem do ceny produktów dodatkowo 1zł. i płacą za to wszyscy.
Może by tak serwis Allegro pogroził paluszkiem co jakiś czas. Może by to ludzi trochę pohamowało.
@ATUT2011 rozumiemy, że może być to uciążliwe, natomiast z uwagi na prawo klienta do odstąpienia od zakupu, nie możemy klienta za coś takiego "ukarać".
@ATUT2011 zrezygnować że smarta 🙂
Jezeli to sie zdarza notorycznie popros aby zrobił zwrot przed wysyłką, wtedy ma darmową dostawę a Ty towar u siebie. .
u mnie to prawie norma, kupują 2 kabelki po 25 zł po czym jeden zwracają zeby mieć darmową wysyłkę, dlatego drukuje już oddzielnie 2 paragony żeby sie zgadzało po zwrocie, też uważam że Allegro powinno cos z tym zrobić bo to są dodatkowe koszty i dodatkowa robota przez chytrych kupujących
DOKŁADNIE, dobry pomysł z tymi paragonami