anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zamawia tanią rzecz i dokupuje coś droższego, żeby mieć bezpłatną wysyłkę.

MAMY ROZWIĄZANIE!
ATUT2011
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,
To już kolejne zamówienie, gdzie kupujący zamawia tanią rzecz i dokupuje coś droższego, żeby to zwrócić, żeby mieć darmową przesyłkę. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy Allegro możecie chociaż pogrozić paluszkiem takim kupującym. Jest to kłopot, bo ja ponoszę koszty, a kupujący robi sobie ze mnie żarty. Towar po takim powrocie z reguły jest poobijany i nie nadaje się do ponownej sprzedaży.

Jest sposób na takich cwaniaczków?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
TechartGSM
#14 Krzewiciel

Jeżeli nie nadaje się do dalszej sprzedaży, obniżasz kwotę zwrotu ze względu np. na uszkodzenie opakowania. Nic innego nie zrobisz.

oznacz moderatorów
ATUT2011
#8 Zapaleniec

Klient zwraca dziurkacz za 40zł, bo kupił etykietę za 7zł, którą sobie zostawił. Dziurkacz po powrocie jest nowy- ale opakowanie już tak wymemlane, że go wstyd będzie mi komuś sprzedać. To więc co? mam obniżyć zwrot 40zł o ile, o każdą kwotę niższą niż 40zł będę w plecy.

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

Obniżasz o np. 15zł i towar wystawiasz jako "po zwrocie" za 25zł. Tyle.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

"kupujący zamawia tanią rzecz i dokupuje coś droższego, żeby to zwrócić, żeby mieć darmową przesyłkę" - ma do tego prawo. Zarówno serwis jak i sprzedający umożliwiają taką opcję, więc z tego korzysta. 

Czy mogę coś z tym zrobić?  To są koszty prowadzenia działalności te i wszystkie inne niedogodności ja doliczyłem do ceny produktów dodatkowo 1zł. i płacą za to wszyscy.

oznacz moderatorów
ATUT2011
#8 Zapaleniec

Może by tak serwis Allegro pogroził paluszkiem co jakiś czas. Może by to ludzi trochę pohamowało.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@ATUT2011 rozumiemy, że może być to uciążliwe, natomiast z uwagi na prawo klienta do odstąpienia od zakupu, nie możemy klienta za coś takiego "ukarać". 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ATUT2011 zrezygnować że smarta 🙂

#12 Orędownik

Jezeli to sie zdarza notorycznie popros aby zrobił zwrot przed wysyłką, wtedy ma darmową dostawę a Ty towar u siebie. .

oznacz moderatorów
ELEKTROMARKET
#12 Orędownik

u mnie to prawie norma, kupują 2 kabelki po 25 zł po czym jeden zwracają zeby mieć darmową wysyłkę, dlatego drukuje już oddzielnie 2 paragony żeby sie zgadzało po zwrocie, też uważam że Allegro powinno cos z tym zrobić bo to są dodatkowe koszty i dodatkowa robota przez chytrych kupujących

oznacz moderatorów
ATUT2011
#8 Zapaleniec

DOKŁADNIE, dobry pomysł z tymi paragonami

oznacz moderatorów