anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący zamieścił zagraniczny numer telefonu, wybrał sposób dostawy paczkomat

hurtowniabios_pl
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, Proszę o pomoc. Kupujący allegrowicz Client:110730346 wybrał sposób dostawy Paczkomat, podając numer zagraniczny. Próbowałem skontaktować się z nim telefonicznie jak i przez "wyślij wiadomość przez Allegro" jednak bez skutecznie. Manager Paczkomaty blokuje mi nadanie etykiety ponieważ kupujący podał zagraniczny numer. (mieszka w Czechach wybrał paczkomat po stronie Polski). Proszę pomóc mi w kontakcie z kupującym oraz nie liczyć zamówienia jako opóźnionej przesyłki.

Zamówienie: (22 sty 2026, 16:42)

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

hurtowniabios_pl
#8 Zapaleniec

Czy mam podać swój numer na, który przyjdzie kod do paczkomatu a następnie przekazać go kupującemu? Tylko kupujący nie odpowiada na wiadomości Allegro oraz kontakt telefoniczny.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@hurtowniabios_pl Inpost wymaga polskiego numeru telefonu, więc nie wpiszesz zagranicznego. W tej sytuacji pozostaje kontakt z kupującym. 

Jeśli chodzi o wykluczenie zamówienia z jakości sprzedaży, skontaktuj się w tej sprawie przez formularz i załącz zrzut ekranu z wiadomością do klienta z prośbą o podanie innego nr telefonu. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 przypomnij, od ile lat ta prosta sprawa niezgodności allegro z inpostem nie jest załatwiona?

od zawsze?

oznacz moderatorów

hurtowniabios_pl
#8 Zapaleniec

Dzień, dobry. Udało się skontaktować z kupującym, odebrał przesyłkę. Otrzymał mailowo informację o odbiorze. 

Dziękuję, 
W.Z. BJOS Hurtownia Żywności Naturalnej

oznacz moderatorów