Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak zrealizować wysyłkę jeśli kupujący zapłacił za przedmiot i wysyłkę Inpost paczkomat , jest ze Słowacji , ma 8 km do najblizszego paczkomatu w Lipnicy Wielkiej w Polsce; podał numer telefonu w formacie który nie pozwała na utworzenie dokumentu wysyłkowego / etykiety lub kodu/ . Przy próbie utworzenia przesyłki wyskakuje komunikat:
Kupujący błędnie wypełnił formularz zamówienia.
Niewłaściwy format numeru telefonu.
Klient w uwagach do dostawy podał wyraźnie:
Proszę, wyślij mi kod Paczkomat na mój adres e-mail: michal.hoc@gmail.com Nie mam żadnej aplikacji na telefon komórkowy. Jestem z Bobrov, Słowacja. Dziękuję!
@torbypapierowe w takiej sytuacji możesz skontaktować się kupującym i poprosić go o anulowanie tego zamówienia i złożenie nowego, z inną formą dostawy.
@_HolaOla_ faktycznie rewelacyjne rozwiązanie 🙂
Myśle, że pytanie i odpowiedz powinna byc podpięta w FAQ. Tutaj nic nie trzeba poprawiać, niczego zmieniać. Poproś kupującego o anulowanie zamówienia i po temacie 🙂
Dlaczego w ogole Wasz system to przepuścił?
I to nie jest pojedynczy przypadek. Ja co jakiś czas mam zamówienia ukraińców ktorzy podają numery telefony +380. Broker też mi tego nie przyjmuje
@Client:80340374 ten system to przepuścił, bo informatycy z Allegro są skupieni na "ulepszaniu" Allegro i nie wiedza, że istnieje takie coś jak phone.replace(" ", ""); phone.indexOf phone.length;
i nie potrafią zrobić zwykłego sprawdzenia numeru telefonu😉
@torbypapierowe Wpisz swój numer telefonu, i zgodnie z prośbą, prześlij kupującemu kod odbioru na email. Zapewne jest to niezgodne z regulaminem Allegro, ale zgodne ze zdrowym rozsądkiem
Spróbuj wpisać jako nr 000000000 lub jakiś nr z puli stacjonarnej. Wtedy Inpost wyślę kod na adres email.
zgodne z rozsądkiem i udało się
@torbypapierowe Podaj swój numer telefonu. Jak otrzymasz kod QR prześlij go na ten numer słowacki ze swego telefonu. Odbierze.