anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupujący ze Słowacji / miesz8 km od inpostu w polskiej Lipnicy/nie podał numeru telefonu komórkowego

MAMY ROZWIĄZANIE!
torbypapierowe
#7 Wielbiciel#

Jak zrealizować wysyłkę jeśli kupujący zapłacił za przedmiot i wysyłkę Inpost paczkomat , jest ze Słowacji , ma 8 km do najblizszego paczkomatu w Lipnicy Wielkiej w Polsce; podał numer telefonu w formacie który nie pozwała na utworzenie dokumentu wysyłkowego / etykiety lub kodu/ . Przy próbie utworzenia przesyłki wyskakuje komunikat:

Wystąpił błąd podczas tworzenia etykiety.

Kupujący błędnie wypełnił formularz zamówienia.

Niewłaściwy format numeru telefonu.

Klient w uwagach do dostawy podał wyraźnie:

Proszę, wyślij mi kod Paczkomat na mój adres e-mail: michal.hoc@gmail.com Nie mam żadnej aplikacji na telefon komórkowy. Jestem z Bobrov, Słowacja. Dziękuję!

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@torbypapierowe w takiej sytuacji możesz skontaktować się kupującym i poprosić go o anulowanie tego zamówienia i złożenie nowego, z inną formą dostawy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:80340374
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_  faktycznie rewelacyjne rozwiązanie 🙂

Myśle, że pytanie i odpowiedz powinna byc podpięta w FAQ. Tutaj nic nie trzeba poprawiać, niczego zmieniać. Poproś kupującego o anulowanie zamówienia i po temacie 🙂

Dlaczego w ogole Wasz system to przepuścił?

I to nie jest pojedynczy przypadek. Ja co jakiś czas mam zamówienia ukraińców ktorzy podają  numery telefony +380. Broker też mi tego nie przyjmuje

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@Client:80340374  ten system to przepuścił, bo informatycy z Allegro są skupieni na "ulepszaniu" Allegro i nie wiedza, że istnieje takie coś jak phone.replace(" ", "");   phone.indexOf  phone.length;

i nie potrafią zrobić zwykłego sprawdzenia numeru telefonu😉

oznacz moderatorów
SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@torbypapierowe Wpisz swój numer telefonu, i zgodnie z prośbą, prześlij kupującemu kod odbioru na email. Zapewne jest to niezgodne z regulaminem Allegro, ale zgodne ze zdrowym rozsądkiem 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

@torbypapierowe

Spróbuj wpisać jako nr 000000000 lub jakiś nr z puli stacjonarnej. Wtedy Inpost wyślę kod na adres email.

oznacz moderatorów
torbypapierowe
#7 Wielbiciel#

zgodne z rozsądkiem i udało się 

oznacz moderatorów
AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@torbypapierowe   Podaj swój numer telefonu. Jak otrzymasz kod QR prześlij go na ten numer słowacki ze swego telefonu. Odbierze.

oznacz moderatorów