anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Do 31 maja przedłużają test przy zakupach od 40 Smart

kostas11
#21 Demiurg#

Od 14 stycznia do 31 marca niektórzy kupujący na allegro.pl mogą w ramach testu korzystać z darmowych dostaw wszystkimi dostępnymi metodami przy zakupach od 40 zł lub 45 zł.

Teraz przedłużamy test do 31 maja.

W tym okresie możesz dostawać dodatkowe zamówienia Smart! o wartości:

• między 40 a 44,99 zł – z dostawą do punktów odbioru i automatów paczkowych
  • między 40 a 64,99 zł – z dostawą kurierską.

Takie zamówienia będziemy rozliczać zgodnie z cennikiem.

Chcesz być na bieżąco? Sprawdzaj Aktualności dla sprzedających.

________
Κώστας
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

fox_paws
#16 Inspirator#

A od 1. czerwca będzie na stałe...

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@fox_paws no i co to zmieni, będzie drożej, już teraz nie opłaca się kupować drobnicy, lepiej to zrobić przy zakupach w markecie 😞

Kiedyś dużo kupowałem chemii do domu i innych drobiazgów bo faktycznie były taniej, teraz trzeba dołożyć z 30 % i na dodatek lecieć do paczkomatu lub czekać na kuriera 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@kostas11 @fox_paws Widocznie za mało ludzi wyłączyło Smarta, więc trzeba dokręcić śrubę.

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@SpeedyGonzalezz raczej to idzie w złą stronę, konkurencja ma albo dopłaty rządowe do przesyłek albo jak farmazon 80 % dochodów z innych źródeł i mogą se na niskie progi pozwolić, a Allegro przerzuca to na sprzedawców a my na produkty, a kiedy przekroczą granicę ? czas pokaże.

W mojej branży jest marża 30 - 40 % na allegro dokładał bym wystawiając w tych cenach licząc ze smarkiem po podwyżkach, musiałem zrobić marżę na poziomie 58 % żeby zostało mi 20 % o dziwo klienci dalej kupują więc to do czego przyzwyczaiło allegro klientów na razie działa, smart, Pay, super cena itp. 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@kostas11 @SpeedyGonzalezz Taka prawda, ludzie lubią kupować drogo. Nawet jak mają okazję kupić 40 zł taniej, ale trzeba zapłacić 12 zł za przesyłkę, to i tak kupują drożej.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@fox_paws widzę to trochę inaczej , notuję wzrost ilości wysyłek do dużych aglomeracji , gdzie pewnie chodzi o koszty przejazdu oraz parkowania , czas przeznaczony na zakupy również ma swoją cenę ,sporo ludzi pracuje długo , im się już nie chce po robocie jeździć po marketach i szukać tego co sobie umyślili , kawcia , lub herbatka , telefon w rękę , kilkanaście minut i po zakupach .

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@mdrogeria Mnie chodzi o co innego. W sklepie mam wszystko ok. 10-15% taniej, koszty przesyłki te same lub niższe. Nawet, gdyby to były większe zakupy, ze smartem, jak było to wcześniej, to zakupy w sklepie byłyby i tak tańsze.
Wiedząc o niższych cenach w sklepie kolejne zakupy i tak robią na Allegro.

oznacz moderatorów