Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich, ma taka dość nietypowa sytuacje, sprzedalem przedmiot przez lokalnie za ok 230zl, konsole do gier, dalem gwarancje rozruchowa 24h, jest to sprzet ok 25 letni, ale u kupujacego okazalo sie ze nie dziala dzwiek, podałem kod zwrotu inpost i napisalem zeby odeslal, naprawie jak sie uda. Kupujacy w miedzyczasie rozkrecil sprzet bez uzgodnienia (wyslal mi zdjecia srodka), pisal raz ze dzwiek dziala potem ze nie dziala, potem napidal ze kolega naprawi i przestal sie odzywac (kod inpost caly czas czekal). Wyjechalem na wakacje i zapomnialem o sprawie, kiedy wrocilem okazalo sie ze kupujacy odeslal sprzet a ona wrocila automatycznie z powrotem, zalozyl sprawe o zwrot z protect a poniewaz nic o tym nie wiedzialem to allegro zwrocilo mu pieniadze a mnie obciazylo kosztem. Problem jednak sie zaczal gdy napisalem zeby kupujacy zwrocil konsole, (wysle mu kod inpost,) skoro dostal zwrot, ten stwierdzil ze jest to zbyt meczace i nie odesle sprzetu. W ten sposób nie mam ani pieniedzy ani sprzetu, co zrobic z takim gagatkiem? Czy mam sprawe zgosic na policję, nie za bardzo wiem jak to rozwiązać, nie chodzi mi nawet o pieniadze ale o jakies zasady, to jest zwykla kradzież!
@Maki_the_gamer po 14 dniach od zgłoszenia reklamacji jak nie otrzymałeś przedmiotu powinieneś odrzucić reklamacje. Teraz najlepszym rozwiązaniem było by zebrać dowody i udać się na policję.
@Maki_the_gamer Oj tam, oj tam.... trochę droższy ten urlop był, byle obiad to koszt będzie ponad 230 zł więc odpuść sobie.
Na policję możesz sobie zgłaszać, kupujący wykazał max dobrej woli, odesłał sprzęt a skoro nie przyjąłeś to miał prawo wyrzucić do śmieci.
Takie są uroki handlu na Allegro, jeśli się coś sprzedało to trzeba pilnować poczty przez najbliższe 2 lata bo nigdy nic nie wiadomo.
A tak przy okazji, nie istnieje gwarancja rozruchowa, jest rękojmia której udzielasz automatycznie podczas sprzedaży. Masz prawo ograniczyć rękojmie do kilku dni ale musi być to wyraźnie napisane w ofercie.
Zgłoszenie przywłaszczenia na policji
@az1rael dokładnie i opisz działanie allegro - przystąpiło do długu i nie odesłało sprzętu
serwis przejmuje także przy ap obowiązki kupującego