anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier DHL do dzisiaj nie odebrał paczki umieszczonej w automacie!

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Jak w tytule, kurier DHL nie odebrał paczki nadanej w automacie w dniu 28.05.2025 roku. Jej status ciągle widnieje jako "Oczekuje na nadanie". Próbowałem zgłaszać reklamację w DHL, ale tam wyświetliła mi się informacja następującej treści "Ta przesyłka jest obsługiwana przez Allegro. W celu uzyskania informacji o statusie przesyłki skontaktuj się z Allegro lub sprawdź w aplikacji Allegro."  

W związku z tym, zgłosiłem już sprawę do Państwa, ale póki co bez rezultatu. Klient zrezygnował praktycznie z zakupu i żąda zwrotu kosztów, a ja nie wiem co się dzieje z przesyłką. W międzyczasie spadł mi wskaźnik "wysyłka w terminie" i istnieje ryzyko negatywnej oceny moich usług ze strony klienta. 

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @promyk_radom. Przepraszam za utrudnienia! Skontaktuję się w tej sprawie z przewoźnikiem i niedługo wrócę do Ciebie odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Numer przesyłki Allegro: AD00J8YDE8

oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Właśnie klient zadzwonił do mnie i kategorycznie zażądał zwrotu środków, co też uczyniłem. W związku z tym, teraz ja żądam o oddanie mi zaginionej paczki. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@promyk_radom, przekażę taką informację przewoźnikowi. Mam nadzieję, że szybko wyjaśnimy tę sprawę. Jeszcze raz przepraszam za utrudnienia!  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Co się dzieje z przesyłką?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@promyk_radom zweryfikuj ,, rozliczenia z allegro ,, jak wróci paczka , na pewno obciążą Cię kosztem jej powrotu  , stanowczo domagaj się anulowania tej opłaty .

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@promyk_radom jeszcze nie otrzymaliśmy odpowiedzi od przewoźnika.
Gdy tylko to się zmieni, damy znać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @promyk_radom. Otrzymałam potwierdzenie od przewoźnika, że przesyłka zostanie do Ciebie cofnięta.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Dobrze, będę czekał na przesyłkę. Dziękuję. 

oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Cały dzień czekałem na przesyłkę i się nie doczekałem. 

oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Przesyłka miała wrócić do naszej siedziby, z racji że klient zrezygnował z zakupu i otrzymał zwrot pieniędzy. A tymczasem, patrząc na historię przesyłki, widzę coś takiego:

promyk_radom_0-1749201548702.png

Co to ma znaczyć?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@promyk_radom Dopytuję przewoźnika. Proszę Cię o chwilę cierpliwości. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@promyk_radom Paczka dziś powinna zostać dostarczona do nadawcy 😉 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

promyk_radom
#7 Wielbiciel#

Paczka dotarła. W związku z tym, że sprzedaż z winy przewoźnika nie została zrealizowana, żądam anulowania opłaty za kuriera w wysokości 10.99 zł z rozliczeń z Allegro.  

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@promyk_radom Skontaktuj się proszę w tej sprawie przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów