Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chyba nie doproszę się na czacie Allegro, więc może tutaj spróbuję.
Potrzebuję otrzymać listę kodów EAN, które zostały dodane do katalogu produktów przez naszą firmę (inne konto Allegro).
O co chodzi?
Sprzedajemy towar, który nie posiada własnego numeru EAN od producenta. Od sierpnia Allegro wymaga 100% aukcji połączonych z Katalogiem Produktów. Brakuje nam kilkaset połączeń. Dawno temu (również o tym pisałem na forum) wyszedł straszny bajzel z numerami EAN - ale do tego już się chyba przyzwyczailiśmy.
Posiadamy listę kodów EAN z platformy mojeGS1, ale nie wiemy, które z tych kodów zostały użyte przy wystawianiu aukcji na Allegro. Wychodzą takie sytuacje, że biorę kod EAN, który okazuje się, że jest już wykorzystany i przypisany jako zupełnie inne urządzenie, czego robić nie mogę, gdyż Katalog Produktów edytuje parametry wystawianego produktu.
Jeśli otrzymalibyśmy pełną listę kodów EAN wykorzystanych przez naszą firmę i porównalibyśmy ją z pełną bazą naszych kodów EAN, uniknęlibyśmy takich sytuacji. Nowa aukcja - nowy kod EAN.
Moim skromnym zdaniem nie jest to coś, co wymaga dwutygodniowego móżdżenia techników Allegro i "ponaglania sprawy" przez BOK, a rozwiązania jak nie było tak nie ma.
Help!
@przemoczony94 Cześć. 🙂 Skonsultuję Twoją sprawę z odpowiednim zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
I jak? "Ponaglamy" sprawę? Dajcie w końcu jakąś konkretną odpowiedź. Tak, nie, nie wiem. Cokolwiek jest lepsze, niż czekanie na coś, co nigdy nie nadejdzie...
@przemoczony94 Pamiętam o Twojej sprawie 🙂 Wciąż jest analizowana, proszę o jeszcze chwilę cierpliwości.
@przemoczony94 nie wiem czy Ci nie będzie łatwiej wydrukować listę EAN którą masz i po kolei wpisywać w wyszukiwarkę mój asortyment i wyjdą Ci produkty które są przypisane do czego lub jak nie jest dodany to będzie brak wyszukania 🙂
Już myślałem, że znalazłeś złote rozwiązanie, ale niestety... W Moim asortymencie mogę podejrzeć tylko do dwóch miesięcy wstecz. Potem wpisałem kod EAN w wyszukiwarkę na stronie głównej i, o dziwo, po kodzie EAN też da się szukać na Allegro. Jednak gdy próbowałem utworzyć nową aukcję, okazało się, że kod EAN, który nie występował ani w Moim asortymencie, ani w wyszukiwaniu na stronie głównej Allegro, otrzymałem informację, że kod EAN jest już użyty z innym produktem, który mi zasugerowano.
Także trafiłem do punktu wyjścia, gdzie nie mogę rozróżnić użytych kodów EAN od tych, które nie występują w katalogu.
Tutaj to sprawdzisz
Praca niestety mozolna i allegro nie pomaga w poprawkach i odrzuca masowo wnioski o poprawę produktów...
@przemoczony94 a to nie pisałeś że chcesz jakieś archiwalne, zakończone aukcje wyłuskać, pewnie z tego wynika problem po stronie allegro i się głowią jak to zrobić 🙂
Niestety w związku z wymogami EAN jest coraz więcej błędów na Allegro. Możesz trafić na taka sytuację, że przy próbie połączenia towaru z produktem z poziomu "Mój asortyment" dostaniesz komunikat o błędnym EAN'e a z poziomu edycji oferty wszystko przejdzie bez problemu. Z mojej perspektywy nie wydaje się prawdopodobne aby te pomysły Allegro z uproduktowieniem ofert i podpinaniem EAN'ów kiedykolwiek doczekały się szczęśliwego końca. Będziemy się z tym gryźli aż pojawi się konkurencja dla Allegro albo za zarządzanie w tej firmie weźmie się w końcu jakaś kompetentna osoba.