Dlaczego Allegro samowolnie zmieniło terminy dostaw, kłamliwie informując ,że wyliczone są na podstawie moich dotychczasowych dostaw?
Skoro deklaruję wysyłkę w 1 lub 2 dni i mam 100% zgodności z deklaracjami. Co potwierdzają statystyki.
Nie na to się umawialiśmy w regulaminie. Samowolna zmiana, terminów deklarowanych może doprowadzić do nieodebranych przesyłek. A więc zwrotów i narażenia mnie na dodatkowe koszty.
To działanie wysoce nieodpowiedzialne, wręcz szkodliwe (działanie oznaczające niekorzystne rozporządzanie mieniem (koszty wysyłek), nie opłacone zakupy (pobraniowe)) itd.
Proszę natychmiast zmienić te terminy. Ktoś chce zakup na pojutrze - nie kupi. Kto chce dostawę w Sylwestra np - licząc od dziś, nie odbierze we wtorek, bo np wyjechał na Święta.
Allegro zobowiązuje się na dostarczenie narzędzi do sprzedaży w zamian za pieniądze pobrane z prowizji i innych cygańskich opłat. I nie wywiązuje się z umowy, zniekształcając te narzędzia wg własnego widzimisię.
@vintage_shop_eu zapoznaj się prosze z tym artykułem.
Jeśli deklarujesz czas wysyłki dwa dni i nie wysyłasz zamówień w weekendy, to dla zamówień złożonych dzisiaj prawidłowo wyświetlamy czas dostawy za 10 dni. Masz czas na nadanie do wtorku do końca dnia, więc kupujący otrzymają przesyłki 30 grudnia.
A jak mam w deklaracji 1 dzień, to pokazuje 9 dni, więc jak nadam w poniedziałek, to będzie na wtorek i co wtedy? Kupa bzdur, próbujecie myśleć za ludzi, to pewnie SI wam podpowiada takie "sprytne" rozwiązania. No bo nie regulamin świadczenia usług?
@vintage_shop_eu wciąż przewidywany czas dostawy bazuje na historycznych danych, więc zmiana teraz nie wpłynie na jego skrócenie.
Dlatego informowaliśmy z wyprzedzeniem o czasie dostawy w świątecznym okresie.
No niestety nie mogę się z tym zgodzić, jednak zmienił z 10 na 9 dni, więc wpływa. Algorytm podaje nieprawdziwe dane w doręczeniu, w przypadku oferty z 1-dniową wysyłką w deklaracji podaje z palca wyssane predykcje. Np odbiór osobisty przy zakupie w sobotę - dopiero we wtorek? A czemu? W pn niemożliwe? Doręczenie przy zakupie w sobotę - InPost z pakietem Smart- w sobotę - to ciekawe, natomiast InPost Pobranie za 9 dni - w poniedziałek. Moim zdaniem to zwyczajne bzdury i szkodliwa dla mnie manipulacja. 
Mamy ustawioną wysyłkę "natychmiast" i tak też wysyłamy przesyłki bo wiemy, że nasi Klienci przed Świętami chcą aby przesyłki dotarły na czas. InPost gwarantuje, że przesyłki nadane do 22.12 do godz. 13 dotrą przed Świętami. Mamy 20.12. Allegro wylicza nam dostawę na 27.12 ?!?! Allegro wie lepiej czy Sprzedający spełni obiecaną wysyłkę? Uważam, że Rzecznik Praw Konsumentów powinien się nad tym pochylić bo jest podejrzenie, ze nie wszystko jest tak jak być powinno.
@vintage_shop_eu Poszkodowanych jest 95% sprzedających na Allegro > co roku jest to samo > "historyczne dane" stworzone w oparach maryśki przez nie wiadomo kogo > w innych okresach nie martwią się o czas dostawy > tylko w święta Bożego Narodzenia i Wielkanocy sprzedawcy są celowo dyskryminowani przez Allegro > ja też podane "na wszelki wypadek" 2 dni > 99% wysyłam tego samego dnia > sprawdzam tracking i widzę przesyłkę następnego dnia już do odbioru przez klienta > ale to nikogo nie interesuje > najważniejszy jest algorytm stworzony przez najaranego programistę i "dane historyczne" z Encyklopedii Gutenberga🤣😂🤣