anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam taki problem, Przesyłka została utworzona, ale nie jest gotowa do nadania.

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

mam kłopot z przesyłami inpost allegro smart, po utworzeniu pojawia mi się komunikat "Przesyłka została utworzona, ale nie jest gotowa do nadania.

Pozdrawiam,

Marcin.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Drogeria_Gio podeślij proszę zrzut ekranu i numer zamówienia, którego dotyczy problem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

FH Gio Agata Pyjas.png

oznacz moderatorów

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

Zamówienie nr 9cba46b2-d50d-11f0-ba23-ff07568868da

oznacz moderatorów

FHANSAR
#11 Animator

Po utworzeniu etykiety taki status się pojawia i każdy tak ma. Jak kurier odbierze paczkę, albo ją nadasz w paczkomacie/paczkopunkcie, to się dopiero zmieni.

oznacz moderatorów

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

No właśnie, że nie do tej pory pojawiał mi się status jako "przesyłka utworzona" i dopiero po kliknięciu w niego pojawiało się rozszertzenie, że nie jest gotowa do nadania.

oznacz moderatorów

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

Nie mogłem nadać przesyłki w paczkomacie, a odebrane przez kurirera zmieniły status (weszły w system) dopiero w sortowni.

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@Drogeria_Gio ten status powinien zmienić się po przyjęciu przesyłki na stan paczkomatu lub zeskanowaniu jej przez kuriera. Jaki komunikat pokazywał się przy próbie nadania w paczkomacie? Czy była jakaś informacja o błędzie? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Drogeria_Gio
#9 Pomysłodawca

Tak, była informacja: "nadanie tej przesyłki jest niemożliwe".

Nadmienię, że równolegle nadawałem przesyłki wygenerowane poza Allegro i z nimi nie było problemu.

oznacz moderatorów