anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Maskowanie adresów email przy wysyłce towaru

SZMIGIELDACHY
#9 Pomysłodawca

W związku z tematem: 

https://developer.allegro.pl/news/zmieniamy-zasady-komunikacji-od-sprzedajacego-do-kupujacego-po-zak...

Proszę o informację w jakiej postaci mam podawać adres klienta przy wysyłce własnym kurierem gdy przewoźnik wymaga adresu email klienta tak abyście nie naliczyli sobie przypadkiem podwójnie dodatkowej prowizji.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@SZMIGIELDACHY możesz dodawać tylko pierwszy człon (pomarańczowy) i dalej standardowo @allegromail.pl

adres email.jpg

Ale statusy nie będą się synchronizowały. A jakim kurierem wysyłasz?

oznacz moderatorów

SZMIGIELDACHY
#9 Pomysłodawca

tak robię obecnie a wysyłam różnymi przez brokerów: apaczka, polkurier

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@SZMIGIELDACHY 

1. Ja mam kuriera Inpost (w tym również Paczkomaty) przez Apaczkę, w cenniku Allegro mam ustawione Rozliczasz się z przewoźnikiem i nic mi nie dolicza.

oznacz moderatorów

SZMIGIELDACHY
#9 Pomysłodawca

Bywały przypadki że Allegro traktowało wysyłki własnym kurierem jako ich i naliczało sobie dodatkowe prowizje przy podawaniu całego adresu łącznie z częścią po plusie. Przy kosztach wysyłki przedmiotów gabarytowych robiły się już niezłe kwoty.

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

Przez Baselinkera

1. Pocztex usuwałem adres i tak Klient był informowany o przesyłce, a dane przesyłki były w panelu Allegro

2. DPD - usuwałem adres i tak Klient był informowany o przesyłce, a dane przesyłki były w panelu Allegro

3. Inpost (mam ustawiony w Rozliczasz się z przewoźnikiem) i nic mi nie dolicza.

oznacz moderatorów