anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Minusowe punkty za czas odpowiedzi

eProMarket
#8 Zapaleniec#

Cześć wszystkim,

Mam pytanie – może ktoś z Was miał podobną sytuację.

Dostałem punkty ujemne za brak odpowiedzi na wiadomość, która moim zdaniem była co najmniej podejrzana. Ktoś podszył się pod właściciela marki, napisał do mnie coś w stylu „żądamy natychmiastowego zaprzestania używania naszej marki NejtStyle, bo jesteśmy jej właścicielem, zgłosimy Was do kancelarii itd.” i zakończył wiadomość słowami „POZDRO – [edycja] Nikodem”.

Nie potraktowałem tej wiadomości jako poważnej korespondencji handlowej, tylko jako próbę zastraszenia albo podszywania się – bez żadnych danych kontaktowych, bez podpisu firmy, bez konkretów. Postanowiłem więc nie odpisywać.

Mimo to dostałem punkty ujemne za brak odpowiedzi. Napisałem już do supportu Allegro z prośbą o ich cofnięcie i wyjaśnienie sprawy, ale póki co czekam.

Czy ktoś z Was miał podobnie? Czy Allegro w ogóle cofa takie punkty, jeśli wiadomość ewidentnie wygląda na niepoważną albo podejrzaną?

Z góry dzięki za podpowiedzi!

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

@eProMarket nie odpowiedziałeś to zarobiłeś , byle jak , ale trzeba odpowiadać .

oznacz moderatorów

eProMarket
#8 Zapaleniec#

Rozumiem, ale bądźmy szczerzy. To jest bez sensu, że dostaje minusowe punkty za jakieś żarty bo komuś się nudzi.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Odpisałbym akceptowałeś regulamin to allegro pozwala na używanie danych z katalogu pozywaj se allegro.

oznacz moderatorów

eProMarket
#8 Zapaleniec#

Myślisz, że raczej allegro nie odda mi tych 450 punktów?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @eProMarket. Proszę, abyś przesłał zrzut ekranu z treścią wiadomości (całego ekranu, z widocznym loginem nadawcy oraz Twoim loginem, datą i godziną) na adres spolecznosc@allegro.com. W wiadomości dołącz również link do tego wątku na Gadane. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Robisz na allegro jako niewolnik, ta karna punktacja by później ukrywać oferty sprzedawców, to jest jakiś absurd.

Pocieszę Cię - pkt karne też byś odstał za brak odpowiedzi na wiadomość  w stylu "kupię wszystko ale bez allegro bo nie lubię tego serwisu"

oznacz moderatorów