Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć wszystkim,
Mam pytanie – może ktoś z Was miał podobną sytuację.
Dostałem punkty ujemne za brak odpowiedzi na wiadomość, która moim zdaniem była co najmniej podejrzana. Ktoś podszył się pod właściciela marki, napisał do mnie coś w stylu „żądamy natychmiastowego zaprzestania używania naszej marki NejtStyle, bo jesteśmy jej właścicielem, zgłosimy Was do kancelarii itd.” i zakończył wiadomość słowami „POZDRO – [edycja] Nikodem”.
Nie potraktowałem tej wiadomości jako poważnej korespondencji handlowej, tylko jako próbę zastraszenia albo podszywania się – bez żadnych danych kontaktowych, bez podpisu firmy, bez konkretów. Postanowiłem więc nie odpisywać.
Mimo to dostałem punkty ujemne za brak odpowiedzi. Napisałem już do supportu Allegro z prośbą o ich cofnięcie i wyjaśnienie sprawy, ale póki co czekam.
Czy ktoś z Was miał podobnie? Czy Allegro w ogóle cofa takie punkty, jeśli wiadomość ewidentnie wygląda na niepoważną albo podejrzaną?
Z góry dzięki za podpowiedzi!
@eProMarket nie odpowiedziałeś to zarobiłeś , byle jak , ale trzeba odpowiadać .
Rozumiem, ale bądźmy szczerzy. To jest bez sensu, że dostaje minusowe punkty za jakieś żarty bo komuś się nudzi.
Odpisałbym akceptowałeś regulamin to allegro pozwala na używanie danych z katalogu pozywaj se allegro.
Myślisz, że raczej allegro nie odda mi tych 450 punktów?
Cześć, @eProMarket. Proszę, abyś przesłał zrzut ekranu z treścią wiadomości (całego ekranu, z widocznym loginem nadawcy oraz Twoim loginem, datą i godziną) na adres spolecznosc@allegro.com. W wiadomości dołącz również link do tego wątku na Gadane.
Robisz na allegro jako niewolnik, ta karna punktacja by później ukrywać oferty sprzedawców, to jest jakiś absurd.
Pocieszę Cię - pkt karne też byś odstał za brak odpowiedzi na wiadomość w stylu "kupię wszystko ale bez allegro bo nie lubię tego serwisu"