anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Minusowe punkty za uznany zwrot?

xaze3331
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

kupująca 6 dni temu zgłosiła zwrot, za który oddałam jej pełną kwotę. W międzyczasie musiałam skonsultować temat jakości zwróconego towaru, niepełne i nieoryginalne opakowanie oraz brak dokumentu zakupowego ze względu na to, że taka sytuacja zdarzyła mi się po raz pierwszy.

Zgodnie z polskim prawem, mam 14 dni na rozpatrzenie zwrotu od momentu jego zgłoszenia. Mimo to, na siódmy dzień otrzymałam od Allegro karę w postaci -60 punktów w kategorii 'Szybkie zwroty wpłat'. Ja naprawdę umiem czytać i wiem co to znaczy "szybkie", ale karanie sprzedawcy z buta na maksa jest absurdalne, szczególnie że nie łamię ani prawa, ani zasad. Zwrot został rozpatrzony, a kwota wróciła do kupującego znacznie wcześniej, niż musi. 

Pobrałam sobie raport od Allegro i tylko ten zwrot mi się wyszczególnia, więc na pewno chodzi o ten. 

Czy Państwo sobie żartują? Na forum Allegro widnieją nawet wpisy, w których napisane jest, że mamy do 14 dni na zwrot, więc zapytam jeszcze raz - jaki sens ma taka kategoria? 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@xaze3331 

Podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy ten zwrot.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

xaze3331
#8 Zapaleniec

Proszę, to jest numer zamówienia, którego dotyczy wątek - e9786a10-68b8-11f1-9a0f-cb289c5f7a5e

Dzisiaj dodatkowo do innego zwrotu już po godzinach otwarcia placówki poczty otrzymałam maila, że kolejny produkt nie zostanie mi dostarczony i mam go sobie odebrać na poczcie. To będą dodatkowe 3/4 dni, więc mam nadzieję, że nie dostanę za to znów jakiejś kary...

Zwrot, który dziś nie został dostarczony - 982d2800-78a1-11f1-b04a-95e79db8b05d

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@xaze3331 

Konsultuję to i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@xaze3331 

Wracam z odpowiedzią.

Nie zyskałeś punktów, ponieważ w tej mierze punktują szybkie zwroty, wykonane do 5 dni. Dla podanego zamówienia, zwróciłeś pieniądze w terminie 6 dni, a więc nie dostałeś żadnych punktów z 60 możliwych.

Masz dwa inne zwroty dla których jeszcze zwrotu nie zrobiłeś, więc średni czas zwrotu to 6 dni, a ten czas nie daje punktacji w powyższej mierze.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów