anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

na allegro od lat sie nic nie zmienia - bezpodstawne blokowanie konta

Sprawdzony-Towar
#7 Wielbiciel

Kupujacy otrzymal towar i zglosil ze jest uszkodzony. Nie chce jednak wymiany towaru, nie chce zwrocic tego towaru, chce tylko 30zl. Temat pewnie znany wielu sprzedawcom, bo allegro przeciez promuje takie zachowania u kupujacych. Reklamacja zostala odrzucona, poniewaz towar ani nie zostal udostepniony czy odeslany, a protokol szkody ktory potwierdzilby uszkodzenei towaru rowniez nie zostal spisany. Klient po kilku tygodniach sklada wniosek z programu ochrony kupujacych, robi to w piatek w godzinach popoludniowych czyli po godzinach pracy. Nie mamy jak zareagowac, obsluga allegro oczywiscie dziala "blyskawicznie" przyznajac mu pieniadze a pobierajac je z konta sprzedajacego. Zeby tego bylo malo, blokuje konto sprzedajacego i kaze wyslac potwierdzenie przelewu zwrotu srodkow dla kupujacego. Czy jest na to jakies logiczne wytlumaczenie? Skoro allegro samo blyskawicznie podejmuje decyzje o zwrocie srodkow nie ze swojej kieszeni, to w jaki sposob mam teraz uzyskac potwierdzenie zwrotu srodkow? Gdzie tutaj zrobilem blad? Czy to normalne zachowanie? gdzie tutaj logika i uczciwosc?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Pupil_Admina
#8 Zapaleniec

@Sprawdzony-Towar  napisał(a):

Klient po kilku tygodniach sklada wniosek z programu ochrony kupujacych, robi to w piatek w godzinach popoludniowych czyli po godzinach pracy. Nie mamy jak zareagowac...

W piątek po południu nie pracujecie i nie możecie zająć się sprawą klienta. Na szczęście pracujecie w sobotnie poranki, dzięki czemu możemy dowiedzieć się o tej rażącej niesprawiedliwości.

oznacz moderatorów

Sprawdzony-Towar
#7 Wielbiciel

czy przeczytal Pan/Pani calosc ze zrozumieniem ? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sprawdzony-Towar podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy ta sprawa. Zweryfikuję co się tu wydarzyło. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Sprawdzony-Towar
#7 Wielbiciel

dziękuję za pomoc

48ca5390-116e-11f1-b6c3-ffa470b073bf

Teraz jeszcze zauważyłem, że nawet nie dostałem powiadomienia ze kupujący zlozyl wniosek z pok, tylko maila od razu o akceptacji, wiec nawet nie miałem jak zareagować 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sprawdzony-Towar co do powiadomień, widzę, że wysyłaliśmy je po akceptacji wniosku 13.03.2026 po godzinie 17. Już konsultuję sprawę, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
oznacz moderatorów

Sprawdzony-Towar
#7 Wielbiciel

tak dostałem wiadomość o akceptacji, ale nie dostalem wiadomości ze kupujący złożył taki wniosek. jak wiec miałem wypowiedzieć swoje zdanie w tej sprawie? dziękuję raz jeszcze za pomoc

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sprawdzony-Towar po ponownej weryfikacji sprawy anulowaliśmy naliczoną opłatę i zdjęliśmy ograniczenia z Twojego konta 🙂 

Alicja
oznacz moderatorów