anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadpłata za małe paczki DPD

MAMY ROZWIĄZANIE!
Tulimi
#7 Wielbiciel

Witam,

Proszę o pomoc, Allegro naliczyło nam 5x 121,14 za standardowe paczki - ubrania (czapki, skarpetki, ubranka dla niemowląt...)
Czy można się jakoś bronić? Wysyłamy dużo ubrań każdego dnia i jeśli chcę wyłączyć DPD, pojawia się kolejny problem z programem Smart. To nie jest normalne.

Dziekuje za pomoc

oznacz moderatorów
59 ODPOWIEDZI 59
Tulimi
#7 Wielbiciel

Nesložila jsem reklamaci, napsala jen dotaz, jak CZ DPD eviduje naše balíky, a pokud dostanu potvrzení, že v ČR byly standartní, a PL si změnilo tyto balíčky na atyp, podáme stížnost na nekalé praktiky. Jak jsem již psala, v CZ skupině podnikatelů se toto řeší, postižených je více. A všichni mají částky odečtene ve stejný den 10.3.2026 a za prosinec 2025. 

oznacz moderatorów
Kafeservis
#1 Nowicjusz

Dobrý den, připojujeme se ke stížnosti jelikož jsme stejným přišli o tisíce zlotých za nestandardní balíky dpd 10.3.2026 takže totožná situace u všech.  Psal jsem na podporu Allegro o okamžité vyřešení. Čekám na reakci. Díky Jakub Hajicek

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Kafeservis Napisałem już do Allegro i otrzymałem odpowiedź taką jak w poście, który wcześniej udostępniłem (napisali, że mogą potrącać opłaty bez przedstawiania dowodów i Allegro nie chce dalej wspierać w tej sprawie). Jeśli Allegro udzieli Ci innej odpowiedzi, napisz proszę tutaj, żeby inni też mogli się z nią zapoznać. Dzięki.

oznacz moderatorów
Kafeservis
#1 Nowicjusz

Bohužel budu muset zítra předat celou situaci vaši advokátní společnosti pro podání žaloby na Allegro. Poradím se s právníky jestli budeme navrhovat žalobu nebo budeme kontaktovat Policii. Budu informovat dále v této skupině. Pokud má někdo stejný problém jako my že mu 10.3.2026 bylo na účtováno několik poplatku za 121 zl. tak můžeme uskutečnit hromadnou žalobu.

oznacz moderatorów
Kafeservis
#1 Nowicjusz

Jenom pro upřesnění, posíláme přes Allegro stále stejné balíky posledních 24 měsíců. Tzn. krabice s pevnýma stranama o rozměru 30x20x20 cm o váze 1-4 kg. Nikdy za posledních 24 měsíců nám nebyl tento poplatek na účtu mám. Pouze v den 10.3.2026.

oznacz moderatorów
Tulimi
#7 Wielbiciel

My taky posíláme malé, pravidelné balíčky. Je to celé postaveno na hlavu. Snad to bude nějaká systémová chyba, je až podezřelé že najednou a tolik peněz si vzali. Je to vůbec legální? 

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Kafeservis Pro případ, že by byl tento téma smazán, nechávám zde svůj e-mail. Pokud bude potřeba žaloba, důkazy nebo spolupráce, můžete mě kontaktovat na mailu: mini.home.mart.99@gmail.com

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Kafeservis 

Ahoj, pokud podáte žalobu, ráda se k vám připojím. Také jsem v Česku. Moc děkuji.

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Tulimi ráda bych se připojila do CZ skupiny podnikatelů, kde se tento problém řeší, abych mohla sledovat nové informace a vývoj ohledně těchto neodůvodněných poplatků od DPD v Polsku.

Můžete mě prosím do skupiny přidat, nebo mi poslat odkaz pro připojení? Pokud je skupina uzavřená, můžete mi prosím poslat pozvánku na e-mail mini.home.mart.99@gmail.com?

Opravdu bych si moc přála získat své peníze zpět.

Moc děkuji za pomoc. 🙏

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@pecela

Dziękuję za udzielone wskazówki, jednak nie mogę znaleźć pełnomocnictwa w ustawieniach wysyłki. Tymczasowo wysłałam paczkę do DPD bez tego dokumentu. Czy mogliby Państwo udostępnić link do pobrania pełnomocnictwa? Chciałabym uzupełnić dokument dla DPD później.

Dziękuję również za informację o CTU – po otrzymaniu odpowiedzi od DPD, wyślę sprawę również tam.

Dziękuję serdecznie.

oznacz moderatorów
Tulimi
#7 Wielbiciel

Nadane bylo w Czechach. Juz podeslalam email. Sa juz takie informacje, ze Czeskie paczki ok a PL DPD sobie dodatkowo chce koszt 😞

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Tulimi Ahoj. Mohu se připojit do skupiny v České republice? Momentálně mám velké obavy o vysokou částku strženou z mého účtu a nevím, kde mimo tuto skupinu najít informace nebo způsoby, jak peníze získat zpět.

Zmínili možnost získání této platby zpět od DPD v Polsku? Také posílám balíčky z Česka a už mi bylo strženo tisíce PLN.

Mohl bys mi prosím sdělit, na jakou e-mailovou adresu jsi posílal reklamaci DPD? Rád bych tam také poslal svou.

Děkuji

oznacz moderatorów
Tulimi
#7 Wielbiciel

napsali jsme na "info@dpd.cz" <info@dpd.cz>, čekám na odpověd, stejně tak i na allegro, to předalo info dopravci...

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@Tulimi Cześć. Czy mogę dołączyć do grupy w Czechach? Obecnie bardzo martwię się o dużą kwotę potrąconą z mojego konta i nie wiem, gdzie mogę znaleźć informacje lub sposoby na odzyskanie pieniędzy poza miejscem

Czy wspomnieli o możliwości odzyskania tej opłaty od DPD w Polsce? Ja również wysyłam paczki z Czech i potrącono mi już tysiące PLN.

Czy mógłbyś mi podać, na który adres e-mail wysłałeś reklamację do DPD? Chciałbym również wysłać tam swoją

oznacz moderatorów
Tulimi
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów
AromaQueen
#7 Wielbiciel

Také jsme obdrželi úplně stejnou generickou odpověď od Allegro jako ostatní.

Problém ale je, že se v ní úplně ignoruje základní princip. Důkazní břemeno je vždy na straně toho, kdo poplatek účtuje. Pokud někdo tvrdí, že zásilka byla nestandardní a chce za to 149 PLN, musí být schopen doložit proč.

Nelze přece jen říct „DPD to naúčtovalo, takže to zaplaťte“. To takhle v běžném obchodním vztahu nefunguje.

Je to stejné jako u jiných služeb. Když vám operátor vyúčtuje telefon, musí být schopen doložit, kam jste volali. Když vám dodavatel elektřiny pošle fakturu, máte přesné vyúčtování spotřebovaných kWh. Vždy existuje nějaký měřitelný základ.

Tady se ale najednou objevily poplatky zpětně po 90 dnech, u více prodejců, ve stejný den, za zásilky z prosince, a bez jakéhokoliv konkrétního důkazu nebo měření.

To už opravdu začíná být na hraně toho, co je v obchodních vztazích přijatelné.

Navíc balíky byly převzaty DPD v České republice bez výhrad a v trasování není žádná informace o tom, že by byly označeny jako nestandardní.

Pokud má někdo účtovat takové poplatky, musí být schopen doložit konkrétní důvod. Například měření, klasifikaci na třídicí lince nebo protokol dopravce. Bez toho je velmi těžké považovat tyto poplatky za oprávněné.

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@AromaQueen 

Ahoj, z příspěvku soudím, že jste podali reklamaci u Allegro v ČR. Doporučuji také podat reklamaci u Allegro v Polsku a u DPD ČR + DPD Polsko. Často musí při více stížnostech problém přehodnotit.

Já jsem už poslala všechny možné stížnosti a teď čekám, jak dopadnou ostatní.

oznacz moderatorów
AromaQueen
#7 Wielbiciel

A pro odlehčení:

Představte si, že jdete do restaurace, dáte si oběd za 250 Kč a při placení vám přinesou účet na 1800 Kč, protože kuchař prý použil prémiové ingredience. A když se zeptáte jaké, číšník odpoví: to dokazovat nemusíme, kuchyně to tak vyhodnotila.

oznacz moderatorów
MiniHomeMart
#1 Nowicjusz

@AromaQueen Myslím, že váš příklad je pořád ještě docela mírný. Když vám přinesou účet 1800 Kč, peníze jsou pořád ve vaší kapse, můžete se hádat, žalovat, nebo prostě nezaplatit. Ale na Allegro jsou peníze už v jejich kapse, chtějí strhnout, a ani se vás na to neptají – ani nemusí uvádět důvod. 😞

oznacz moderatorów
AromaQueen
#7 Wielbiciel

Nejde o to, že by vám někdo něco prodal draze.

Jde o ten luxusní moment, kdy vám sáhne do kapsy, vezme si částku podle nálady a pak vám s vážnou tváří vysvětlí, že realita byla z jeho strany vyhodnocena jinak.

#PoweredByDPD&Allegro

oznacz moderatorów