anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagły wzrost prowizji?

termiczne
#7 Wielbiciel#

Czołem, 

Czy zaobserwowaliście nagły wzrost prowizji dzisiaj i wczoraj? 

Jeszcze 3 kwietnia sprzedając towar za 319,99zł kwota prowizji to było ok. 16zł

Dzisiaj sprzedając ten sam towar po tej samej cenie prowizja nagle wskoczyła na... 70ZŁ!! 

To samo dotyczy się innych towarów, nawet przy towarze za 12,99zł Allegro pobiera ponad 6zł prowizji, prawie 50%, a jeszcze niedawno było to 1, 2zł max... 

Nic w ofertach się nie zmieniało, ciągle sprzedaż wyróżniona. 

O co chodzi?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

kostas11
#21 Demiurg#

@termiczne dopłaty do smarta też poszły w górę o 50 % oraz obniżyli progi, teraz bez marzy 60 % nic Ci nie zostanie, 3 marca były podwyżki 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

termiczne
#7 Wielbiciel#

Jestem tego świadomy, że 3 marca poszło w górę, ale ja jeszcze parę dni temu sprzedając towar miałem 16zł prowizji, dzisiaj to jest prawie 70zł... to chyba nie tak powinno wyglądać 😞 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@termiczne daj link do oferty w której tak zmieniła się prowizja ? a nie jechałeś wcześniej na bonusie dla nowych firm ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

termiczne
#7 Wielbiciel#

Tak samo np tutaj: https://allegro.pl/oferta/foremka-do-dubajskiej-czekolady-forma-silikonowa-dubajska-czekolada-172978...

Ale jest to w każdej ofercie, nagle drastycznie podskoczyły mi prowizje

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@termiczne za markizę powinno być 40 zł a za foremkę 2,17 zł prowizji bez dopłat za smarta, gabaryty czy prowizji od dostawy 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

termiczne
#7 Wielbiciel#

a jest kolejno: 56zł (jak była jeszcze po cenie 319,99) i ponad 6zł za foremkę (jak była po cenie 12,99)...

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@termiczne Skończyła ci się promocja dla nowych firm. Oferta wyróżniona ma dodatkową prowizje (+75% bazowej), więc 40 zł +40*0,75 = 70 zł prowizja po normalnemu.

kostas11
#21 Demiurg#

@drekenzes i to jest rozwiązanie 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

termiczne
#7 Wielbiciel#

Z tego co widzę to ona trwa 90 dni, więc teoretycznie jeszcze powinienem ją mieć... 😕 

oznacz moderatorów

client11546
#11 Animator#

to jest normalne allegro musi odrobić straty na giełdzie tu już się nie opłaći nic sprzedawać i dorabiac allegro oni też nie długo padno  

oznacz moderatorów