anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Najniższa cena na Allegro

BajkiBabajki
#7 Wielbiciel

Dzień dobry.
Bardzo potrzebuję Państwa konsultacji.

Jestem sprzedawcą na Allegro i korzystam z formuły ustalania ceny jako najniższej na Allegro i na rynku. Dotychczas działało to bardzo dobrze — ustawiałem cenę na poziomie -1% od najniższej ceny i wszystko funkcjonowało poprawnie.

Pojawił się jednak jeden problem. Te formuły nie działają w górę. Już wyjaśniam, co mam na myśli: moi konkurenci celowo manipulują ceną. Na godzinę mocno ją zaniżają, a potem przywracają do poprzedniego poziomu. W rezultacie moja cena automatycznie obniża się zgodnie z formułą, ale nie wraca w górę, kiedy konkurencyjna cena rośnie. Nie aktualizuje się więc zgodnie z zasadą -1% od najniższej ceny na Allegro.

Czy w takim przypadku powinienem użyć innej funkcji lub innego rodzaju formuły? Może lepiej zastosować monitorowanie TOP oferty, a nie tylko najniższej ceny?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i z góry dziękuję za pomoc.

BajkiBabajki_0-1764423097027.gif

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BajkiBabajki bardzo przepraszam, że musiałeś czekać na naszą odpowiedź, ale nie mam dla Ciebie w tej chwili rozwiązania tej kwestii. W tej chwili nie ma i w najbliższym czasie nie będzie narzędzia do automatycznego podnoszenia cen. Po dokładnym przeanalizowaniu zalet oraz zagrożeń, podjęliśmy trudną decyzję o wstrzymaniu prac nad tym rozwiązaniem i nie planujemy jego wprowadzenia.

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów