anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naklejka uwaga szkło, a Allegro Pocztex

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Czy na przesyłkę Allegro Pocztex można nakleić naklejkę "uwaga szkło"?

Pytam bo normalnie w Pocztexie Poczta każe dopłacać za taką przesyłkę 50% wartości przesyłki.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

kostas11
#21 Demiurg#

@PRZESZUKAJ_NET możesz naklejać co chcesz i gdzie chcesz i tak nikt na to nie patrzy 😄 

A jak nie dopłacisz to w razie uszkodzenia szklanego zapomnij o reklamacji a naklejka nic nie zmieni 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Niestety to normalne. Między innymi dlatego nienawidzę chodzić na pocztę. Raz z tym poszłam, to baba na poczcie dosłownie wzięła markera i skreśliła nim taśmę. Następnym razem wysłałam męża to za wysyłkę nawet nie 20 cm wazonika wybulił 45 złotych, bo doliczyli mu dodatkową opłatę przez taśmę. Jedyny uśmiech do klienta przez ostatnie kilka lat był widziany właśnie po skasowaniu tej dodatkowej opłaty... Potem się nauczyłam i jak nie mam maila klienta do wysyłki inpostem to podaję mojego, i tak na jedno wychodzi. A pocztę omijam. Tylko na listonosza złego słowa nie powiem, bo od niego wszyscy kurierzy mogliby się uczyć...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@kaliszaneczka-x zgodnie z regulaminem Poczty paczka oznakowana ,, ostrożnie ,, traktowana jest jako niestandard i podlega dodatkowaj opłacie .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

A przypadkiem przy generowaniu etykiety niema komunikatu ażeby nie naklejać dodatkowych oznaczeń?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:44052296 nie ma , ale to działa inaczej . Jeśli opłacasz dodatkową opcję ,, ostrożnie ,, pracownik Poczty powinien ,, zaznaczam..... powinien ,, umieścić na paczce stosowne oznaczenia , Ty jako nadający nie musisz tego robić , płacisz więcej , a reszta to brocha Poczty. W przypadku kiedy paczka nie będzie miala oznaczeń , a będzie opłata dodatkowa przy uszkodzeniu nie mają podstaw do odmowy .

oznacz moderatorów