anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naruszenie Regualminu. Ban... za sprzedaż, konsekwencje ponosi tylko sprzedawca, allegro zgania winę

modacyrkularna
#8 Zapaleniec#

Witam ,sprzedaje odzież, galanterie, obuwie, outletową używaną nową różną mix. Jakiś czas temu dostałem banan za sprzedaż rzekomo podrabianych rzeczy ,jako że jestem w tej branży ponad 20 lat i jestem ekspertem w tej dziedzinie wiedziałem że nie mają racji .Wszedł nowy regulamin każdy już wie jakie sankcje za to są ,ale czy to legalne i tak powinno wyglądać ? moim zdaniem nie i raczej jest to sprawa dla UOKiK. 

Po pierwsze nie wiadomo czy podmiot zgłaszający oferty ma odpowiednią umowę reprezentacyjną z Marką ,po drugie nie wiadomo czy allegro sprawdza taką umowę jak i wiarygodność podmiotu który zgłasza, po trzecie nie wiadomo czy podmiot zgłaszający ma umowę z allegro, tak na prawdę nic nie wiadomo . Sama procedura nakładania sankcji jest nieprzemyślana co do konsekwencji jakie poniesie sprzedawca w przypadku błędu. Tak jak jest w moim przypadku .

Ban nie powinien być nakładany od razu tylko jeśli w ciągu np 7 dni ktoś się nie odwoła od decyzji to wtedy nałożyć , a jak się odwoła to czekać do wyjaśnienia sprawy i wtedy podejmować działania.

listopad jakosc.png

Allegro od miesiąca nie odpowiada na pytania winne zrzuca na podmiot zgłaszający, konsekwencje ponosi tylko sprzedawca który był niewinny.

1.Pomimo wyjaśnienia sprawy z podmiotem zgłaszającym allegro nie przywróciło  mi ofert.

2. Pomimo wyjaśnienia sprawy z podmiotem zgłaszającym allegro nie zdjęło  mi sankcji z powodu naruszenia regulaminu i od miesiąca w poziomie jakości sprzedaży widnieje zapis i ujemne punkty.

Wszystkie aukcje po nałożeniu blokady spadły na sam dół nie da się teraz tego odbudować ,allegro nie odpowiada nic pomimo iż zgłaszałem ponownie prośbę o odpowiedz. Czy tak powinno to wyglądać , zamiast pomagać to ciągle utrudniają, pozostaje tylko raz na dobre opuścić ten portal ,na szczęście są inne przyjazne platformy gdzie już samo dodawanie ofert jest mega szybkie.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

az1rael
#21 Demiurg#

Zgłoś do uokik czyn nieuczciwej konkurencji blokowanie kanałów sprzedaży

oznacz moderatorów