Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam ,sprzedaje odzież, galanterie, obuwie, outletową używaną nową różną mix. Jakiś czas temu dostałem banan za sprzedaż rzekomo podrabianych rzeczy ,jako że jestem w tej branży ponad 20 lat i jestem ekspertem w tej dziedzinie wiedziałem że nie mają racji .Wszedł nowy regulamin każdy już wie jakie sankcje za to są ,ale czy to legalne i tak powinno wyglądać ? moim zdaniem nie i raczej jest to sprawa dla UOKiK.
Po pierwsze nie wiadomo czy podmiot zgłaszający oferty ma odpowiednią umowę reprezentacyjną z Marką ,po drugie nie wiadomo czy allegro sprawdza taką umowę jak i wiarygodność podmiotu który zgłasza, po trzecie nie wiadomo czy podmiot zgłaszający ma umowę z allegro, tak na prawdę nic nie wiadomo . Sama procedura nakładania sankcji jest nieprzemyślana co do konsekwencji jakie poniesie sprzedawca w przypadku błędu. Tak jak jest w moim przypadku .
Allegro od miesiąca nie odpowiada na pytania winne zrzuca na podmiot zgłaszający, konsekwencje ponosi tylko sprzedawca który był niewinny.
1.Pomimo wyjaśnienia sprawy z podmiotem zgłaszającym allegro nie przywróciło mi ofert.
2. Pomimo wyjaśnienia sprawy z podmiotem zgłaszającym allegro nie zdjęło mi sankcji z powodu naruszenia regulaminu i od miesiąca w poziomie jakości sprzedaży widnieje zapis i ujemne punkty.
Wszystkie aukcje po nałożeniu blokady spadły na sam dół nie da się teraz tego odbudować ,allegro nie odpowiada nic pomimo iż zgłaszałem ponownie prośbę o odpowiedz. Czy tak powinno to wyglądać , zamiast pomagać to ciągle utrudniają, pozostaje tylko raz na dobre opuścić ten portal ,na szczęście są inne przyjazne platformy gdzie już samo dodawanie ofert jest mega szybkie.
Zgłoś do uokik czyn nieuczciwej konkurencji blokowanie kanałów sprzedaży