anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywny komentarz

DoReMa
#9 Pomysłodawca#

Witam . Opiszę sprawę : Pni zakupiła 1 zaczep do odkurzacza list polecony - pocztą . Zapakowane ,  wylane po 8 dniach  negatyw . Fakt jest taki , że Pani dostała inny zaczep niż zamawiała. Tak wiem moja wina . Ale zadziwia mnie fakt takiej złośliwości ludzkiej . Nie można zadzwonić, napisać,  zapytać ja naprawdę nawet nie byłam świadoma że taki błąd zrobiłam . Ale żeby było zabawnie w tym wszystkim  to ,to że Pani jest radcą prawnym . I tak myślę , że w życiu takich ludzi nie ma miejsca na pomyłkę i chyba stąd ta złośliwość . Zaraz po komentarzu napisałam  wiadomość z przeprosinami i że niezwłocznie wyślę prawidłowy uchwyt ale już brak jakiejkolwiek odpowiedzi   

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

damianos99
#11 Animator#

czego oczekujesz? ktoś tu zmieni zachowania ludzkie? długo czekała, dostała nie ten towar, wystawiła ci negatywa, napisałaś? a nie można było zadzwonić? w takich sytuacjach dzwonisz, przepraszasz, zaproponuj jakiegoś gratisa i po sprawie, większość ludzi gdy dostaną telefon tym bardziej grzeczny, miękną i po ludzku starają się to zmienić, przynajmniej większość, wszystko można odkręcić, dzwonisz, nie piszesz.

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Postaw się na miejscu kupującego i wtedy podejdź do tematu.

Kupujący zakupił towar, czekał na wysyłkę 9 dni (lub więcej), i jeszcze otrzymał inny przedmiot. 

Więc nie dziw się, że masz taki komentarz, 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Sluchajcie:

wysłane po 8 dniach, negatyw

wyslane, po 8 dniach negatyw

taka rolę pełni interpunkcja w zdaniu. Nie wiemy co tu chciał powiedzieć autor

oznacz moderatorów

DoReMa
#9 Pomysłodawca#

Niestety geniuszem z  języka polskiego nie jestem . Dziękuję za podpowiedź w pisaniu . 

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@DoReMa Nie trzeba być geniuszem, ale trzeba pisać tak, żeby czytający zrozumiał:

"Zapakowane , wylane po 8 dniach negatyw"

Rozumiem, że nic się nie wylało, lecz zostało wysłane, natomiast nie rozumiem, jakiego komentarza się spodziewasz, jeśli zamówienie zostało wysłane po 8 dniach...

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

DoReMa
#9 Pomysłodawca#

Pani kupiła w sobotę , wysłane w poniedziałek . Poczta paczkę dostarczyła po tak długim czasie. Nie ma wpływu na to jaką klient wybiera opcję  dostawy  i jak długo idzie przesyłka. Ja piszę o innej sprawie a temat widzę ciekawy . „ Brak przecinka , nie w tym miejscu , interpunkcja „ . Dziękuję za rady,  będę się dokształcać . Świta byłby inny,  jakby każdy był geniuszem .  Pozdrawiam  

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@DoReMa Gdyby przecinek był, to byłoby jasne, że "po 8 dniach negatyw", a nie "wysłane po 8 dniach".

Masz wpływ na to, jakie formy dostawy udostępniasz, a polecony jest najgorszą, zaraz po Allegro One formą dostawy.

------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier
oznacz moderatorów

DoReMa
#9 Pomysłodawca#

Właśnie próbuje to zrozumieć . 25 lat w handlu w tym 20 na etacie u kogoś, wiem dokładnie jacy  potrafią być klienci . Patrząc na to z drugiej strony też jestem klientem . Robię co dzień zakupy , też kupuje przez internet , pojawiały się   pomyłki po stronie sprzedawców ale  jakoś nigdy nie wpadłam na to żeby od razu startować z negatywnym komentarzem . Po prostu trzeba się bardziej rozumieć i szanować bo to zawsze idzie w dwie strony .

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@DoReMa zawyczaj ci co robią takie problemy nigdy nie pracowali w handlu 😉 więc musisz ich zrozumieć, chciała listem poleconym to oczekiwała, że na drugi dzień będzie ?

oznacz moderatorów