Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Nie można wygenerować zbiorczo i wydrukować zbiorczo nalepek adresowych z poziomu - Zamówione przesyłki.
Po prostu trzeba drukować każdą nalepkę adresową osobno. Wcześniej była możliwość wygenerować 4 nalepki na jednej kartce formatu A4 bez względu na sposób dostawy.
Nie wiem czy to kolejne udoskonalenie? Czy też coś nie działa?
Ktoś ma też taki problem?
@desperado66 daj proszę znać, czy pojawia Ci się jakiś komunikat gdy próbujesz wygenerować kilka etykiet? Podaj też prosze przykładowe zamówienia, do których nie możesz wygenerować zbiorczo etykiet - zweryfikuję tą sytuację. 😊
Powinienem użyć zwrotu ,, etykieta"😉. Doprecyzując na tzw. zielonym pasku po zaznaczeniu przesyłek do wydruku nie pojawia się żaden komunikat. Wcześniej , zwyczajnie pobierały się w pdf etykiety i można było drukować. Było to łatwe , czytelne i pomocne. Teraz nie można nawet wydrukować z tego poziomu żadnej etykiety. Muszę wejść w szczegóły i dopiero mogę pojedynczo drukować. Sądziłem , że może coś nie tak z moją przeglądarką , ale wszystko jest w porządku.
Przykładowy numery zamówień : 15044723743 , 16966200431 - 17616927998.
@desperado66 dziękuję za doprecyzowanie. Spróbuj proszę wyczyścić pliki Cookie (najszybciej zrobisz to poprzez wciśnięcie kombinacji klawiszy CTRL+SHIFT+DELETE) oraz sprawdź czy problem pojawia się również w oknie prywatnym incognito.
Jeśli po tych krokach problem wciąż występuje to prześlij proszę nagranie z kolejno wykonywanych kroków na adres spolecznosc@allegro.pl (w treści wiadomości, podaj link do tego wątku). Prześlę to wtedy do działu technicznego. 😊
Dziękuję za sugestie. Już jest wszystko w porządku. Jest pewna drobne zmiana , którą zwyczajnie przegapiłem. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.