anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie można zwrócić wpłaty

autoczescifrak
#8 Zapaleniec

Sprzedałem przedmiot klient jest z Czach ,kupujący opłacił go , ale zrezygnował z zakupu i anulował zakup. 

chce mu zwrócić pieniądze ale wskakuje że nie ma wystarczająco środków na koncie. Ale mam pieniądze na koncie allegro. Niewiem co zrobić ponieważ nie  będe wpłacał pieniędzy jak mam na koncie allegro .

co zrobić w tej sytuacji ??

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@autoczescifrak  pewnie pieniądze są u innego operatora, więc nie pozostaje nic innego jak "doładować " konto do zwrotu 

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@autoczescifrak Wypłać to co masz, bo zapewne pieniądze są u innego operatora tak jak @KOGIEL_T  zaznaczył.Zasil konto na poczet zwrotu i zwróć wpłatę.Innego wyjścia nie ma.

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@autoczescifrak swoje bieżące saldo sprawdzisz w zakładce Rozliczenia z AllegroJeśli zabraknie Ci pieniędzy na zwrot wpłaty dla kupującego, możesz zasilić swoje saldo u danego operatora kwotą potrzebną do zrobienia konkretnego zwrotu dla klienta. Szczegóły znajdziesz w tym artykule

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Może byście  w końcu pomyśleli nad oddaniem prowizji po kliknięciu anuluj zaraz po zakupie. Narażacie tylko użytkowników na nie potrzebne kłopoty, przewalutowania itp... Na 90% właśnie dlatego zwrot mu nie poszedł... To nie jest normalny zwrot gdzie różnie może być tylko anulowanie po zakupie. W takiej sytuacje powinniście też od razu anulować prowizję, by klient szybko odzyskał środki.  Mało to już przez to było problemów ze zwrotami? Nawet na polskich kontach są, a co dopiero w walutowych...