anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niekompetencja obsługi sprzedającego - pomocy

NerdyTCG
#8 Zapaleniec

Drodzy,

rzadko piszę do obsługi, a kiedy już to robię staram się opisać sprawę maksymalnie wyczerpująco, aby zaoszczędzić ich czas, a także (jak mi się wydaje) swój. Kolejny raz mam do czynienia z sytuacją kiedy pierwszą odpowiedź dostaję szybko, natomiast wszystko w niej świadczy o tym, że ktoś NIE PRZECZYTAŁ MOJEJ WIADOMOŚCI. Ale dzisiaj mamy rekord świata, cytuję (i załączam poniżej):

"Chętnie wyjaśnię powód usunięcia Pana oferty o numerze [wpisz numer]"

Pani Julia nie tylko nie przeczytała mojej wiadomości, ale także nie uzupełniła odesłanego mi gotowca. Już przerabiałem podobną historię w zeszłym roku - za trzecim razem ktoś faktycznie przeczytał mojego maila. Jest jakiś sposób na unikanie takich sytuacji? 

odpALL.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @NerdyTCG. Dziękuję za sygnał i przepraszam za uchybienie. Oczywiście przekażę Twój feedback na temat obsługi. 

Sprawdziłam wspomnianą ofertę i widzę, że została ona zasadnie zakończona, ponieważ w parametrze ''Stan'' zaznaczyłeś wartość ''Nowy'', a w opisie oferty podałeś ''Rozpakowana, wysyłana w koszulce ochronnej'' oraz ''[...] ich stan to N/NM (Near Mint - wyciągnięte prosto z boosterka, nigdy nie grane)'' co niestety stoi w sprzeczności do definicji towaru nowego.

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

NerdyTCG
#8 Zapaleniec

Ale nim weszliśmy w sprzedaż singli pytaliśmy (nie pamiętam czy opiekuna kategorii czy naszego) na temat określenia stanu - tak długo jak to M/NM nadaje się w singlach parametr "nowy". Tak jest w kilku tysiącach naszych ofert i kilkudziesięciu tysiącach (jeśli nie kilkuset tysiącach) innych "singli". To nie są produkty posiadające EAN, jako takie nie posiadają opakowania - chociaż są przez nas zabezpieczane aby utrzymały stan nowych. Za używane uznawane są single w stanie EX (excellent) oraz niżej i była za tym logika - bo nie posiadacie szczegółowego parametru stanu.

Druga kwestia - po trzech latach sprzedawania w ten sposób bez ani jednej oferty usuniętej, usuwane nam są dwie jedna po drugiej (z kilku tysięcy), za co otrzymujemy z automatu punkty karne wpływające na wynik naszego konta - jeśli zasady parametrów w przypadku singli się zmieniły powinniśmy otrzymać jakąś informację, że trzeba oferty dostosować. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@NerdyTCG Oznaczenie towaru jako ''Nowy'' w przypadku, gdy nie spełnia on określonych kryteriów, jest niezgodne z Regulaminem. 

Odnosząc się do Twojej uwagi o podobnych ofertach - sam fakt ich obecności na listingu nie oznacza, że nie naruszają one zasad. Przy skali milionów ofert, które obsługujemy, nie zawsze jesteśmy w stanie wyłapać każde uchybienie w czasie rzeczywistym.
Wciąż udoskonalamy nasze systemy automatycznej weryfikacji, jednak część działań podejmujemy również w oparciu o zgłoszenia, które napływają do nas przez ''Zgłoś naruszenie''. 

Jeśli uważasz, że obecne wartości parametru ''Stan'' w tej kategorii są niewystarczające i brakuje tam opcji, która lepiej oddawałaby specyfikę Twojego asortymentu, to zachęcam abyś zgłosił swoją sugestię tutaj

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

NerdyTCG
#8 Zapaleniec

Co do obsługi, oczywiście w bezpośredniej odpowiedzi również zwróciłem uwagę, że nie czuję się traktowany ok kiedy dostaję szablon wiadomości, który nie jest nawet uzupełniony. W odpowiedzi kolejny konsultant napisał:

"Zapoznałem się z korespondencją i widzę, że poprzednia wiadomość była kompletna i merytoryczna."

Mowa o tej wiadomości, którą tutaj wkleiłem...

Co do kwestii merytorycznej - rozumiem, że takie są wymogi i oferty zostały słusznie usunięte - po postu miałem pecha (a tysiące innych ofert nie), nadal jednak uważam, że usuwanie dwóch ofert w krótkim czasie jedna po drugiej - za to samo bez możliwości zareagowania i dawanie w związku z tym punktów karnych za recydywę do jakości sprzedaży, nie jest ok. 

oznacz moderatorów