Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drodzy,
Dawno nie miałem by kupujący nie odebrał paczki, a tu dwie takie sytuacje. Obie z dostawą Paczkomaty InPost. Jedna dostawa płatna (bez smart) i druga ze smartem. Na specyfikacji od InPost mam naliczone za zwrot pierwszej paczki 11.49. Co do drugiej przesylki oczekuję na specyfikację od nich.
Chciałbym dokonać zwrotu kupujacej nr 1 - rozumiem, że mogę jej oddać tylko za produkty minus koszt zwrotu?
Jak będzie w sytuacji nr 2 gdy przesyłka była smart? Z Waszego doświadczenia inpost wtedy także naliczy opłatę?
@BULWAzGdyniPL podaj proszę numery tych zamówień.
Nieodebrane przesyłki Allegro Paczkomaty InPost powinny wrócić za darmo.
@BULWAzGdyniPL jeżeli kupujący nie odstąpił od umowy to nie masz podstaw, żeby oddać pieniądze. Formalnie towar należy do kupujących.
Zanim oddasz pieniądze może zapytaj kupujących.
Kupująca milczy na moje pytanie do niej 😔
@BULWAzGdyniPL kupująca musi odstąpić od umowy. Możesz wysłać do niej wiadomość i wyznaczyć czas na kontakt z zaznaczeniem, że jeśli się nie skontaktuje do tego dnia, uznajesz, że odstępuje od umowy i wtedy zwrócisz jej wpłatę (nie potrącając kosztu dostawy).
Pierwsze zamówienie:
badd6401-b367-11f0-a27e-5f1335caafd4
Do niego InPost naliczył mi 11.49 za zwrot
Drugie zamówienie które jest w trakcie powrotu:
d23618a0-bb4a-11f0-8b96-3786b24368ed
@BULWAzGdyniPL, 11,49 zł to opłata za nadanie przesyłki w zamówieniu nr badd6401-b367-11f0-a27e-5f1335caafd4. W jaki sposób nadałeś tę przesyłkę? Przez Wysyłam z Allegro czy w narzędziu przewoźnika? Takiego naliczenia nie ma na Twoim billingu z nami.
Czy nie jest tak, że nadałeś przesyłkę w narzędziu i zapłaciłeś za nią 11,49 zł, ale tę kwotę tak naprawdę opłaciła kupująca, ponieważ za zamówienie zapłaciła 41,47 zł, czyli koszt towaru (29.98 zł) i koszt dostawy (11,49 zł), a przesyłka wróciła do Ciebie bezpłatnie?
Paczki InPost generuje z ich menagera przesyłek. Spróbuję skonsultować to z moją opiekunką konta w InPost, ponieważ w specyfikacji widzę kwotę 11.49 i opis zwrot do nadawcy i tu nr przesyłki zwrotowej.