Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Potrzebuje podpowiedzi. Sprzedajemy od niedawna na allegro. Klient zamowil paczke za pobraniem ale po 2 probach doreczenia jej nie odebral. Paczka jeszcze do mnie nie wrocila(jest w drodze)a klient chce ponownego wysłania. Co mam zrobic kto z nas zostanie i powinien zostac obciazony kosztami zwrotu i ponownej wysylki?
Kurier obciąża Ciebie, a Ty kupującego - o ile bez udziału sądu będzie miał chęć zapłacić 🙂
Reasumując - już niedługo dojdziesz do tego że pobrania oznaczają więcej problemów niż korzyści i przestaniesz je udostępniać.
Rzeczywiście chyba najrozsądniej będzie wyeliminować tą formę wysyłki. Czyli rozumiem,że kiedy paczka do mnie powróci moge wyslac kolejny raz ale pod nowa etykieta plus koszt wysyłki?
@Anna-Iza23 Kupujący dokonując zakupu zobowiązuje się do jego opłacenia. Teoretycznie, jest zobowiązany do pokrycia kosztu odesłania nieodebranego towaru oraz kosztu ponownego jego wysłania - ale jak pisałem - to teoria. W praktyce może Ci pokazać środkowy palec, a po sądach za 50zł zapewne biegać nie będziesz.
@Anna-Iza23 my w takich sytuacjach prosiliśmy o zwrot kosztów za nieodebraną przesyłke oraz za ponowną wysyłke (przelewem) . Jeśłi klient opłacił wysyłaliśmy drugi raz, jeśłi nie to nie wysyłaliśmy.
Generalnie nie opłaca sie udostepniać przesyłek za pobraniem. Wiecej z nimi problemów i kosztów niż potencjalnego zysku.