Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie Moi Drodzy.
Pisze do Was w ważnej sprawie. Chciałam zapytać czy macie podobne nie miłe doświadczenia z wyłudzeniem pieniędzy od Kupujących za rzekomo nie otrzymany produkt lub brak przesyłki?
Generalnie sprawa dotyczy tylko przesyłek paczko matowych in-post .
Paczki nadajemy w następujący sposób : pakujemy w kartony , zaklejamy je taśma , pakujemy kurierowi inpost prosto to auta i widzimy je jak są skanowane.
Nagle otrzymuje na drugi dzień od Kupującego Dyskusje : paczka którą odebrał nie zawiera naszego produktu tylko siatki zakupowe. I taka sama bajka powtórzyłam mi się już w ciągu roku 3 krotnie.
Ale ostatnie próba wyłudzenia była szczytem bezczelności. Klientka otrzymała przesyłkę w paczkomacie o 19:22 a rozpoczęła dyskusję 2 minuty po tym. Wszystko ładnie pięknie ale ona nawet nie odebrała tej paczki! Poprosiłam ją o zdjęcie opakowania z siatkami zakupowymi i dziwnym trafem otrzymałam je po godzinie 22 , około 15 minut po odebraniu paczki! Jest to wszystko udokumentowane. Kupująca zaczęła się tłumaczyć że system in post ma opóźnienia w powiadomieniach i że nie odebrała paczki o 21:50 tylko o 19: 24. Przesłała mi zdjęcie nie mojego opakowana - kartonu tylko biały foli opak z prymitywnie wyciętym blankietem nadawczym gdzie był widoczny fragment mojej brązowej taśmy. Blankiet natomiast został przyklejony przeźroczystą taśmą. Śmiech na sali! Mało tego Kupując ma zawieszone konto i 0 komentarzy. Co na to allegro?
Doskonale Cie rozumiem. Cały czas wysyłają proszę o dosłanie tego, tamtego... marnuje się czas na szukanie i skanowanie a efekcie albo zwracają jakieś śmieszne pieniądze albo nic z tego nie wychodzi ... a Inpost trzeba mieć ... Allegro tylko wymaga a gdy jest problem po stronie Sprzedającego nie ma żadnej pomocy.
Allegro to raj ... spróbujcie sprzedawać na ejebajju ... tam to dopiero mają sprzdającego w "wielkim" poważaniu ...
@katarzynab1712 - znam, te 700 paczek nie bierze się z Allegro, bo tutaj już nie sprzedajemy... Ale wartość mi rekompensuje te problemy 🙂 Tobie pewnie również...
dla mnir to tylko zabawa, wyprzedają swoją kolekcję, swoje zbiory ... już mam blisko do niebytu więc pozbywam się przez lata gromadzonych książek, płyt, filmów ...
@katarzynab1712 - zbliżasz się do bytu transcendentalnego, a nie do niebytu.
szyderstw? o żesz ... nie wiedziałem że tak umiem ...
@katarzynab1712 - kurde ! ale tam masz wybór Death Metalu... Mocna rzecz.
tu mam wystawione jakieś 5 procent kolekcji / ale raczej black metalu / cała kolekcja zbierana przez 30 lat liczy około 13 000 płyt CD i jakieś 4000 winyli / chyba to komuś podaruje jak mi sie znudzi sprzedawać