anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieprawidłowe dane w parametrach

HMS-fitness
#2 Obserwator

Cześć, 

Sprzedawca wystawia produkty podszywając się pod naszą markę. W paramentach jako markę wskazuje HMS - co nie jest prawdą, podmiotem odpowiedzialnym z tytułu GPSR za produkt również oznaczona jest nasza firma, a nie mamy z tymi produktami nic wspólnego - zgłaszaliśmy już oferty, ale bez skutku.

Zdjęcie z jednego z komentarzy Klienta również świadczy, że produkt nie jest naszej firmy

HMSfitness_1-1744796102774.png

Co możemy zrobić, żeby, żeby sprzedawca edytował swoją ofertę i prawidłowo oznaczył parametry?

https://allegro.pl/oferta/hula-hop-odchudzajace-obciazenie-wypustki-modulowy-masazer-obciaznik-17417...

HMSfitness_0-1744795656852.png

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@HMS-fitness odpięliśmy już tę ofertę od produktu, ale na ten moment nie ma sposobu aby zapobiec tej sytuacji w przyszłości, więc jedyna opcja to zgłaszanie takich ofert do nas. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_

@HMS-fitness czy zgłaszałeś już te oferty przez opcję "zgłoś błędnie powiązaną ofertę z produktem"? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HMS-fitness
#2 Obserwator

Oczywiście, kila razy ponadto napisałam również za wskazówką doradcy, na adres program.wop@allegro.pl ale dostałam odpowiedź, że nic z tym nie zrobią, bo sprzedawca nigdzie nie używa naszego znaku, jest tylko źle powiązany z katalogiem.

Na przyszłość, jak najszybciej rozwiązać takie sytuacje? Tak jak pisałam, zgłaszanie oferty pozostało bez odpowiedzi - pierwsze zgłoszenie było pod koniec marca.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@HMS-fitness właściwą drogą jest właśnie opcja "zgłoś błędnie powiązaną ofertę z produktem". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @HMS-fitness. Przekazałam oferty do weryfikacji.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary

@HMS-fitness, przykro mi, jednak nie możemy odpiąć tych ofert od produktów. Nie mamy ku temu podstaw.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HMS-fitness
#2 Obserwator

Czyli sprzedawca może sobie dowolnie wpisywać producenta i podmiot odpowiedzialny za produkt, niezależnie od tego jaki towar sprzedaje???

Powtarzam, to nie są hula hopy naszej marki, czyli HMS, a podmiotem odpowiedzialnym nie jest nasza firma - a tak wpisał sprzedawca - klienci są wprowadzani w błąd.

Proszę jeszcze raz sprawdzić parametry.

oznacz moderatorów

HMS-fitness
#2 Obserwator

@_HolaOla_@MiMary

To proszę o wyjaśnienie, jak to jest, że zgłoszony taki sam przypadek błędnych parametrów w ofercie, u tego samego sprzedawcy, pozwolił na jej usunięcie, a pozostałe oferty - zaznaczam tak samo błędne  - już nie?

Nie chodzi nawet o usunięcie ofert, a podanie prawidłowych parametrów, dlaczego sprzedawca podpina się pod producenta, który nie ma nic wspólnego z oferowanym przez niego produktem, co więcej dlaczego wpisuje nieprawdziwe informacje wynikające z obowiązku GPSR?

oznacz moderatorów

Sa_nova

@HMS-fitness przekazałam wskazane przez Ciebie kwestie do weryfikacji. Gdy ustalę więcej szczegółów, wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów