anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesłuszna negatywna opinia – brak reakcji Allegro

outlet_meble
#7 Wielbiciel#

Witam,

Mam problem z niesprawiedliwą opinią od klienta, której Allegro nie chce usunąć. Sprzedałem komodę, a klient twierdzi, że okucia miały być czarne, podczas gdy w rzeczywistości są srebrno-ciemnoszare, dokładnie tak, jak pokazano na zdjęciach w ofercie. W rozmowie wyjaśniłem mu, że różnice w postrzeganiu koloru mogą wynikać z oświetlenia lub ustawień ekranu. Zapronowowałem również możliwość zwrotu mebla. Mimo to wystawił mi negatywną opinię z treścią sugerującą, że wprowadziłem go w błąd, co nie jest prawdą.

Zgłosiłem sprawę do Allegro, ale odrzucili moją prośbę o usunięcie opinii. Czy ktoś miał podobny problem? Jakie są możliwości dalszego działania? Może macie jakieś skuteczne sposoby na rozwiązanie takich sytuacji?

Z góry dziękuję za wszelkie porady.

https://allegro.pl/uzytkownik/outlet_meble/oceny?page=1 - tutaj można zobaczyć opinię wraz z linkiem do mebla, którego dotyczy.

Pozdrawiam serdecznie

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@outlet_meble Niestety jest to subiektywna opina  kupującego i jeśli nie narusza regulaminu, nie może być usunięta😔

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@outlet_meble No cóż.Przeglądam ofertę i oczywiście widzę czarne okucia.W opisie zawarte jest, że są to "zdjęcia przykładowe".Owszem, zapytałbym o mankamenty zgodnie z sugestią w opisie aukcji ale co do koloru okuć pytań bym nie miał. Zdjęcia są integralną częścią opisu aukcji i tutaj tłumaczenie, że jest widoczny inny kolor ze względu na ustawienia monitora nie ma racji bytu.Tym bardziej że dotyczyło to samego mebla.Może być widoczny lekko inny odcień ale czarne to jest czarne, a nie czarne to szare albo białe jak to powiedział kiedyś jeden "znany". Rozwiązaniem może być dodanie w opisie koloru okuć ale zawsze może znaleźć się jakiś niezadowolony z innych rzeczy (pęknięcie czy rozeschnięcie się nie w tym miejscu itp.)

Co do opinii, no cóż, kupujący lekko pojechał ale to jest jego subiektywna opinia której Allegro niestety nie usunie.

oznacz moderatorów

outlet_meble
#7 Wielbiciel#

@ART_FOTO dziękuję za Twoją opinię. Mam jednak pytanie, naprawdę uważasz, że okucia na zdjęciach w ofercie są czarne? Pytałem kilka osób, nie sugerując niczego i wszyscy odpowiadali że „srebrny, szary, grafitowy” – nikt nie powiedział, że to czarny.

Dla porównania mam ten sam model mebla w innej kolorystyce, ale z czarnymi okuciami i załączam zdjęcia „side by side” poniżej. Może to pomoże rozwiać wątpliwości. Chętnie poznam Twoje zdanie po zobaczeniu porównania.

kolory.jpg

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@outlet_meble Na niektórych zdjęciach sugerowałbym że jest to grafit. Żaden srebrny, szary itp. Ale tak jak napisałem wcześniej, oprócz zaznaczenia o efektach monitora, dodałbym w opisie autentyczny kolor okuć. Miałbyś wtedy argument do odrzucenia ewentualnej reklamacji.

Niestety ale sprzedaż internetowa stała się taką pułapką na sprzedających.Kupujący mogą wszystko, sprzedający mają przewalone.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@outlet_meble  sprawdziłem ten kolor i "czarno, to widzę"

alll.png

może nie jest to  0,0,0 ale bliżej mu do czarnego niż do szarego

A tak btw, wiesz który z tych szarych jest ciemniejszy🤔

alll.png

oznacz moderatorów

outlet_meble
#7 Wielbiciel#

Cześć, dzięki za odpowiedź. Zależy jeszcze w który miejscu sprawdzałeś, bo jeśli np. w miejscu gdzie pada cień litery to faktycznie będzie tam najciemniej, ale sprawdź na samej tablicy, obok liter, wtedy kolor to #2d2e32.

Co do zagadki/iluzji, oba kolory są takie same, ale różnica kolorów przy krawędzi powoduje wrażenie, że są różne

.Screenshot 2025-03-21 at 09-11-18 Odp. Niesłuszna negatywna opinia – brak reakcji Allegro - Społeczność Allegro - 991285.png

oznacz moderatorów