Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałam wiadomość od kupującego że sprzedaję towary (kolorowanki) które nie pokrywają się z tym co mam zgłoszone w ceidg i jak tego nie poprawie to to zgłosi. Jako główny kod PKD faktycznie mam sprzedaż części samochodowych bo to jest moja główna sprzedaż, ale na innym koncie Allegro. Mam też dodatkowy kod PKD na pozostałą sprzedaż detaliczna, ale tego pani chyba nie znalazła. Odpisałam jej grzecznie że w ceidg mam wszystko zgłoszone jak trzeba. Potem pani kupiła u mnie 3 kolorowanki i za nie nie zapłaciła. Coś mnie tknęło żeby sprawdzić konkurencję bo imię było podobne do nazwy sprzedawcy i okazało się że faktycznie imię i nazwisko się zgadza, ale kupiła z prywatnego konta. Czy można coś z tym zrobić?
@wucza ale "potem", to znaczy 10 minut temu kupiła i nie zapłaciła, czy tydzień tamu kupiła i nie zapłaciła🤔
teoretycznie tak. W praktyce - ciężko będzie się z Allegro dogadać. Logiczne myślenie nie jest w stanie ich ostatnio skalać. Ale próbuj.
Główny kod można zgłosić przecież tylko 1. Jeśli masz więcej przychodów z motoryzacji, to wpis jest przecież poprawny. Jak kiedyś nadgonisz kolorowankami to wtedy przestawisz wpisy i to możesz jej wyjaśnić. Możesz, nie musisz, ale moim zdaniem jak jje nie wytłumaczysz, to oberwiesz negatywem za to co właśnie kupiła.
Jak kupiła to powinieneś wysłać, jakie ma zamiary, wiesz?
kupiła. Nie zapłaciła. Jeszcze. Pytanie co kroi za plecami
@Monika__L nic nie musi kroić, czasem konkurencja kupuje w celu weryfikacji jakości, aby sprawdzić czy ma lepszy towar, czy gorszy😉
@wucza Jeśli kupująca będzie w sposób notoryczny i uporczywy składała zamówienia bez zapłaty mając świadomość iż obniża stan magazynowy produktu, który potencjalnie możesz sprzedać "normalnym" klientom, są to przesłanki nieuczciwej konkurencji mimo iż składanie zamówienia w serwisie allegro jest bez obowiązku zapłaty. Możesz złożyć zawiadomienie do prokuratury a jeśli chodzi o kody PKD, jak masz wszystko ok, nie masz co się martwić, jeśli nie, w ciągu 7 dniu od transakcji zgłaszasz zmianę w CEIDG, jak tego nie zrobisz, dostaniesz z 100 zł grzywny.
O PKD to się nawet nie martwię, bardziej chodzi o to że ja sprzedaję raptem po 2-3 sztuki i teraz 2 aukcje z najlepszą sprzedażą przed mikołajkami mam zablokowane bo może zapłacić jak wznowie a potem zrobić mi zwrot. Pytanie czy przed upływem 5 dni da się coś zrobić przy braku wpłaty. W sumie to mnie nawet trochę dziwi to zachowanie bo ja mam wystawione jakieś 6 pozycji a ona dużo więcej więc nie jestem jakaś wielką konkurencją.
jaki jest kod pkd na kolorowanki?
odpisz, że działasz zgodnie z przepisami i zignoruj temat