anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nieuznana reklamacja inpost i utylizacja dobrych przedmiotów

ForBajk
#10 Popularyzator#

Wysłałem klientowi przesyłkę inpost po czym po dwóch dniach od nadania dostałem wiadomość od oddziału znajdującego się na drugim końcu Polski: 

"Przesyłka uległa uszkodzeniu.
Został sporządzony protokół szkody oraz dokumentacja zdjęciowa (patrz załącznik).
Dodatkowo zawartość jest niezgodna z regulaminem przewozowym naszej firmy - przesyłka ADR, nieregulaminowa.
Nie ma możliwości dalszego procesowania i transportowania przesyłki.
Prosimy o odbiór własny przesyłki Państwa lub Odbiorcy z naszego oddziału ...
Istnieje również możliwość zlecenia odbioru przesyłki innej firmie kurierskiej.
W przypadku braku informacji z Państwa strony w terminie dwóch dni od otrzymania wiadomości
przesyłka zostanie zutylizowana. Prosimy o poinformowanie Odbiorcy."

W ten sam dzień czyli 17.10.2024 (czwartek) odpisałem im:  "
Nasz klient odbierze tą paczkę z waszego oddziału. Proszę tylko o informację do której godziny można podjechać i w jakie dni. 

Przekazałem klientowi i powiedział, że odbierze. Klient przyjechał 22.10.2024 (wtorek) , a oddział inpost jemu powiedział, że przesyłka została zutylizowana. 

Składałem reklamację do inpost i odrzucili ze względu na przesyłkę nieregulaminową. Co więcej powiem, że na zdjęciach od nich są te towary całe dobre i jeden nieregulaminowy płyn 1l z którego uleciało na oko do 50ml płynu. 

Co o tym sądzicie? Produkty o łącznej wartości 400zł 😞
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Wysłałeś coś co jest zabronione wiedząc ze  nie wolno, ryzyko się nie opłaciło. Masz pretensje do kogo?

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Wysyłając produkty "niebezpieczne" zwykłymi przesyłkami - bierzesz to na swoją odpowiedzialność. I wszystko jest OK. jeśli są bardzo dobrze zabezpieczone i w takim stanie dojdą do kupującego. Gorzej jest właśnie w takiej sytuacji, w jakiej Ty się znalazłeś - wysłałeś produkty wykluczone z danego typu przesyłki.

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

Taka kiedyś sprzedałam płyn do dezynfekcji zabawek dziefiecych

rozszczelnił się. Wyrzucili, kasę oddałam i tyle

ale nie wiedziałam że nie można przewozić nie tyle adr bo to nie był adr tylko w ogóle plynow

pomyslalam sobie to jak tu działają sprzedawcy płynów do spryskiwaczy i do mycia naczyń? No ale może mają jakieś patenty 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L nie mają żadnych patentów, ja często zamawiam płyny i czasem nawet nie są w folii bąbelkowej, tylko sam karton

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

No czyli każdy jedzie na pałę i kwestia szczęścia 

oznacz moderatorów