anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niewiarygodne konto, dziwne dane - wykorzystuje moje zdjęcia i opis

grey_s_c
#7 Wielbiciel#

Witam, sprzedaje produkty, które są szyte przeze mnie. Nie prowadzę sprzedaży hurtowej. Nie mam produktu ogólnodostępnego dla każdego jakiejś znanej marki. Szyje swoje, mam swoje zdjęcie i swój opis. Co jakiś czas trafiam na allegro na jakieś "Oszukane" konta, które sprzedają mój produkt, wykorzystując moje opisy i zdjęcia. Konta to zdecydowanie jakaś ściema, dane są np takie:

"Dane firmy

putianshilichengquzhenhaijiedaoluweijiefangzhipindian(getigongshanghu)

fujianshengputianshilichengquzhenhaijiedaohaifengzhongjie202hao

351100 PUTIAN"

Raczej śmierdzi oszustwem i problem jest poważny, ponieważ ktoś wgl nie jest w posiadaniu tego do sprzedaży a w wariantach od innych sprzedawców muszę z nim konkurować. Mało tego  jeśli ktoś się nabierze to potem dodaje opinie negatywna. Zdarzyło mi się, że ktoś kupił u nich ten produkt został oszukany bo np dostał zupełnie coś innego, stąd zbulwersowany klient dodaje przy tym produkcie w katalogu zdjęcia i opinie, że oszustwo, jakieś śmieci w zdjęciach dodają klienci, ze to dostali  itp, a tego produktu na oczy nie wiedział ani sklep, ani kupujący...Jak z tym walczyć? 

To wygląda tak jakby ukradziono tysiące ofert, narobią zamieszania i za tydzień takie konto znika. 

Na ten moment takie konta już znalazłam cztery: zqiongbing118 , zqiongbing168 , zqiongbing105 , aixuexiong22

Wysyłka Wielka Brytania, czasem są Chiny itp. 

Problemem największy są potem te opinie, które dla mnie są bardzo krzywdzące., bo wgl nie są o moim produkcie.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

To nie są oszukane konta , to [edycja] 😀

oznacz moderatorów

grey_s_c
#7 Wielbiciel#

Jak z tym walczyć?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

nie wiem , trochę ich dużo 

mdrogeria_0-1738949180339.jpeg

mdrogeria_1-1738949230064.jpegmdrogeria_2-1738949245018.jpegmdrogeria_3-1738949271746.jpeg

mdrogeria_4-1738949294723.jpeg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@grey_s_c poprosiłam już o sprawdzenie wszystkich 4 kont, które wskazałaś, więc jak tylko dostanę odpowiedź, wrócę tutaj. 

@mdrogeria wybacz, ale musiałam. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ 😅  tylko odrobinkę  spolszczyłem 

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@grey_s_c czy możesz przykłady ofert, których dotyczy ta sytuacja? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów