Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Po półtora roku posiadania , jeden klient nie dał mi 5 gwiazdek 😉 NO i dup, przestałem spełniać warunki... 😉 Najpierw trochę się wkurzyłem.. Ale potem ... tak siadłem i zacząłem się zastanawiać co tak właściwie straciłem.. 😉 No i wyszło mi że straciłem..:
- spełnianie coraz bardziej wariackich norm sprzedaży i terminów
-bieganie do paczkomatów w weekendy i święta państwowe
-odpisywania na wiadomości od klientów o wariackich kompletnie nie związane z ofertą
-Odbieranie telefonów klientów o wariackich porach dnia i nocy
- ciągły stres czy sprzedam wymaganą ilość, czyli wyrobie normę.. 😉
- mam za mało rodzajów wysyłek....
- Nie mam opcji kup teraz, doręczymy wczoraj. ( No tu ironizuje troche ale kto wie ? )
Więc w sumie, to zyskałem w końcu pierwszą wolną sobotę od dosyć dawna spędzoną bez nerwów. Nie mam SS ? A pies z tym tańcował. Za to mam spokój. Czuje sie jak chomik który wypadł z kołowrotka. I się zorientował , że nie zapierniczał w kółeczko sam , bo chciał , tylko tak mu wmówili a z boku tym kołowrotkiem cwaniacy korbką kręcą . 😉
-
-
-
No to luzik każdy z nas co jeszcze ma SS też go niebawem pewnie straci bo już sił coraz mniej na to bieganie ,nerwówka dokłada swoje ,uspokoiłeś mnie jak mi zabiorą poczuję spokój i szat na d.....ie rwał nie będę .
I co mam Ci napisać? Że system SS jest do bani? Że każdy SS musi sprzedać wolność osobistą, a honor i godność schować bardzo głeboko i o nich zapomnieć, jako że cały ten, tfu, program polega na włażeniu klienteli w zad? Przeciewż piszę o tym od 10 czy 15 lat. Ale każdy wie lepiej - SS to coś! A to mordujcie się, spełniajcie niemożliwe do spełnienia normy i wazelinujcie klientelę od dolnej krzyżowej. Na szczęście ten problem mnie nie dotyczy, a nawet jakby dotyczył - miałbym go dokładnie tam, gdzie mam go i teraz.
No, toż właśnie zauważyłem i pomyślałem że o tym napisze 😉 Może ktoś jeszcze przeczyta i też zrozumie że sami sobie jesteśmy winni że sie kręcimy w durnych kołowrotkach tylko po to żeby dostać "ciasteczko" , czyli znaczek SS 😉
@eightbitclone2 To ciasteczko już tak nie smakuje za dużo potu wylane a pożytek niewielki bardziej wizerunkowy.
Z ciekawości sprawdziłem ile razy traciliśmy SS w ciągu ostatnich 3 lat. W 2018 - 0 w 2019 - 1 w 2020 - 4 razy.
W tym czasie: otrzymaliśmy 3 negatywne oceny (6 razy udało nam się przekonać klienta do usunięcia negatywnej oceny) na 3800 pozytywnych, mieliśmy 50 dyskusji (w tym 1 nierozwiązana).
Nasza średnia sprzedaż miesięczna wzrosłe w tym okresie ponad dwukrotnie. I to jest dla nas miernik Sukcesu. SS to świetne narzędzie, ale zdecydowanie źle wykorzystywane przez Allegro.
Obserwuję wskaźnik punktowy jakości sprzedaży i wygląda to lepiej, bo waga ilości gwiazdek od klienta jest mniejsza (17%) Na razie nie widziałem propozycji przełożenia punktów na prawo do wyróżnienia, ale można to zrobić sensowniej niż jest teraz.
Pożyjemy, zobaczymy.
Najważniejsze by honoru nie stracić bo tego to odzyskać jest bardzo trudno a SS może szybko wrócić .
Masz prawo do urlopu do Allegro, ale pomimo urlopu to ciągle Ci się liczy termin odp klientowi, termin wysyłki etc. Allegro po prostu faworyzuje wielkie sklepy, a nie malutkie
@sezamikantyk Nie da się tego nazwać urlopem jak musisz jechać na niego z laptopem ,kasą fiskalną i swoim towarem by móc codziennie czytać ,pisać i biegać na pocztę .