Witam, sprawdzałem ostatnio nowe jakości miary i okazuję się że stracę tytuł Super Sprzedawcy przez brak zwrotów od kupujących! W ocenie "Szybkie zwroty wpłat" nie otrzymuję pełnej ilości punktów tylko połowę ponieważ mam "Brak zwrotów wpłat" a w opisie punktacji jest napisane "Jeśli w ciągu ostatnich 30 dni żaden z Twoich klientów nie zwrócił swoich zakupów, przyznamy Ci w tej mierze 50 punktów.". Dlaczego allegro kara sprzedających za brak zwrotów zakupów od klientów? Już pomijam fakt że miałem zwroty w tym miesiącu i były one obsłużone tego samego dnia w którym zostały doręczone. Ponadto jak rozwiązać problem utraty punktów w mierze "Szybka wysyłka" oraz "Wysyłka w terminie" kiedy prowadzę sprzedaż produktów personalizowanych i w przypadków braków danych od klientów nie mogę wysłać zamówienia tego samego dnia a w wielu przypadkach kiedy nie mogę się skontaktować z klientem nie jestem w stanie wysłać zamówienia w terminie.
@xerolublin w związku z waszymi uwagami dotyczącymi planowanych zmian w jakości sprzedaży zaktualizowaliśmy wersję zmian, która teraz lepiej odpowiada na potrzeby sprzedających.
Dokładne informacje znajdziesz tutaj