anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowe wymiary w programie supersprzedawca

sklep_sweettime
#8 Zapaleniec#

Proszę o rozjaśnienie sytuacji, bo nie wiem, co się dzieje i jak temu zaradzić. Jedno z naszych kont ma 100% wysyłek w deklarowanym terminie, ani jednej dyskusji, brak negatywnych opinii. Super obsługa, ale NIE MAMY SZANS na tytuł supersprzedawcy, bo mamy zbyt dobre opisy produktów i nikt o nic nie pyta, a za odpowiedzi w terminie i szybkość odpowiedzi dostaje się najwięcej punktów. W rezultacie konkurencja, która do pięt nam nie dorasta (ma negatywne opinie, spóźnia się z wysyłką i ma chaos informacyjny, w związku z czym dostaje liczne zapytania od kupujących) ma tytuły supersprzedawców, a my nie. Jak to jest możliwe, gdzie tu logika? Kto projektował ten system, tak intelektualnie niechlujny?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

mdrogeria
#21 Demiurg#

ła ..... niezła samoocena

oznacz moderatorów

sklep_sweettime
#8 Zapaleniec#

Nie rozumiem, to są fakty. Terminowe odpowiedzi - 0 pkt., średni czas odpowiedzi - o pkt. Kiedy były zapytania - przez 2 dni - otrzymaliśmy dodatkowo (przez te 2 dni) 125 pkt. i to wystarczyło, żeby poziom sprzedaży wzrósł z dobrego na super+. Czyli gdyby codziennie były pytania od klientów, mielibyśmy super+.

oznacz moderatorów

sklep_sweettime
#8 Zapaleniec#

Terminowa odpowiedź - 40 pkt. Średni czas odpowiedzi - 85 pkt. Tak było przez 2 dni. To oznacza że trzeba postarać się, żeby pojawiły się pytania (samemu sobie je wysyłać z różnych kont) i sprawa załatwiona. Ale my nie mamy czasu na takie podchody. Na szczęście Allegro dzisiaj to czwarta część naszej sprzedaży, kilka lat temu na platformie mieliśmy 3/4 sprzedaży.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Miły i rzeczowy ten Robert z obsługi 😉

oznacz moderatorów

sklep_sweettime
#8 Zapaleniec#

Dziękuję. Staramy się być mili, bo to niewiele kosztuje i ma wielkie przełożenie na zadowolenie naszych klientów. Szkoda, że Allegro to ciągłe zmiany, zmiany, zmiany. To staje się za drogie dla nas. Mamy 2 własne sklepy i na nie stawiamy.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sklep_sweettime cyt ,, i na nie stawiamy ,, ......bardzo szybko przekonasz się ,że to był Wasz największy błąd .

oznacz moderatorów

sklep_sweettime
#8 Zapaleniec#

Dlaczego?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@sklep_sweettime kiedyś wspomnisz ,, ten z papugą miał rację ,, ja to mam już za sobą  ,owszem trochę zabolało  ,ale cieszę się ,że tylko trochę .

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@sklep_sweettime  ale żeby mieć tytuł super sprzedawcy, wystarczy poziom dobry, więc nie musisz mieć punktacji pod sam sufit jak @mdrogeria 😉

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T to był tylko eksperyment  ,teraz po staremu pomału balansuję pomiędzy krechami  ,tak mi najlepiej .

oznacz moderatorów