Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich
Juz od jakiegos czas ciekawi mnie co sie wydarzy od stycznia. Chodzi mi o dośc znaczne podwyżki płacy minimalnej. U nas żaden pracownik nie pracuje za minimalna lecz nie zmienia to faktu że pracownicy oczekują podwyżki przynajmniej na poziomie wzrostu minimalnej. Tj minimum + 650 brutto a wskazane by było wiecej. Dodając do tego inne obciążenia związane z wynagrodzeniami zastanawiam sie na ile to sie odbije na cenach przy sprzedaży internetowej gdzie marze powolutku są na granicy opłacalności
Ja w tym momencie rozwazam dwie opcje. Albo podwyżke marży , albo redukcje etatów i większą wydajność.
Co Wy o tym wszystkim myślicie ?
@_Likos_ Właśnie z tego powodu redukcje etatów i większa wydajność wprowadzana jest już od kilku miesięcy w wielu firmach. Zazwyczaj końcem miesiąca znienacka przychodzi wiadomość do pracowników, że pracy będzie tyle samo co do tej pory, ale do jej wykonania będzie 1-2 etaty mniej.
@drekenzes a ja od początku starałem sie postepować z ludzmi uczciwie. Umowy o prace. Zawsze wecej niż minimum. Dlatego udąło mi sie zebrać dość zgraną ekipe i trudno teraz podejmować decyzje. Ale jeśli marże pozostana na obecnym poziomie a koszty wzrosną tyle ile przewiduje to przyszły rok raczej kiepsko widzę. Stąd też i moje pytanie jak inni sobie z tym radzą.