Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
WItam.
Mam problem z obracaniem zdjęć przy wystawianiu akcji.
Mianowicie każde zdjęcie zrobione w pionie po obróceniu przez painta ponownie trafia na aukcję w pionie. Czy istnieje jakiś sposób, aby zdjęcia z dysku nie były obracane przy dodawaniu? Mam idealne zdjęcia ale nie mogę nic z nimi zrobić, jakoś ciężko się je ogląda po zniekształceniu 😄
@w4c3k próbowałeś zapisać pod inną nazwą?
Dziwne, mi zdjęć nie obraca. Spróbuj tak - jak zrobisz zdjęcia do jakiegoś folderu, to przez zamieszczeniem zobacz w podglądzie windows, czy nie są obrócone, i jak będą to tam u góry jest taka zakręcona strzała która umożliwia obracanie zdjęć przed dodaniem (też z tego korzystam). Jak robisz zdjęcia aparatem albo telefonem nie każdy aparat automatycznie obraca zdjęcie, tylko robi tak, jak je zrobiłeś (w pionie lub poziomie) i tak ci zgrywa do folderu.
A widzę, że lampy clio i foteli Ci nie obróciło, są OK, więc to raczej wina fotografowania, można to obrócić przed zamieszczeniem na Allegro
Tak, bo te zdjęcia zrobione są prawidłowo.
Telefon wiadomo obróci zdjęcie, ale komputer już nie. Jeśli edytuję zdjęcie w paincie to allegro wraca do oryginału fotki sprzed zgrania z telefonu.
@w4c3k Otwórz zdjęcie w "przeglądarce zdjęć systemu Windows" > tam je obróć > zapisz > powinno Ci się wstawić obrócone > ew. dopiero po obróceniu poddawaj dalszym czynnościom w paincie. A mże po prostu zapominasz na zakończenie obróbki klikąć "zapisz" lub zapisuje Ci te obrobione zdjęcia w jakimś domyślnym folderze Painta, a Ty dalej wstawiasz te nieobrobione. I tak się zdarza. Spróbuj > powodzenia. Albo poszukaj w sieci programu do edycji zdjęć > jest cała masa bezpłatnych i płatnych > te bezpatne pozwalają na bardzo dużo czynności.
@w4c3k Pozwoliłem sobie ściągnąć jedno Twoje zdjęcie > obróciłem je w przeglądarce > załączam efekty