anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obsługa Klienta Allegro na autopilocie. Kiedy gotowe regułki zastępują myślenie

Client:94532007
#9 Pomysłodawca

Pani Weroniko,
​
Otrzymałem kolejną wiadomość zawierającą dokładnie tę samą listę absurdalnych instrukcji (czyszczenie ciasteczek, zmiana hasła itp.), która nie ma żadnego związku z moją sprawą. Dowodzi to tylko jednego: ani Pani, ani poprzednie osoby z obsługi w ogóle nie przeczytały treści mojego zgłoszenia ani historii konwersacji, w której czarno na białym opisany jest problem techniczny i błąd połączenia z zewnętrzną weryfikacją.
​Wysyłanie mi po raz kolejny gotowych regułek z taśmy w momencie, gdy publicznie punktuję Państwa niekompetencję, to szczyt lekceważenia klienta. Oczekuję realnej pomocy od kogoś, kto potrafi czytać ze zrozumieniem, a nie maszynki do bezmyślnego wklejania szablonów.

​Z poważaniem

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28

#9 Pomysłodawca

Dziękuję za wyjaśnienie oraz sprawdzenie sprawy. Przepraszam za dłuższą odpowiedź – wczoraj nie miałem już jak tego sprawdzić. Potwierdzam, że dzisiaj wszystko działa poprawnie, captcha wyświetliła się prawidłowo i problem całkowicie ustąpił. Dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia!

Z poważaniem
     [edytowano]

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

​@HolaOla Ile razy mam powtarzać, że cały system rozliczeń i wypłat leży na całej linii?! Zamiast w kółko pisać o ciasteczkach, spójrzcie na zrzuty ekranu – wasz system po prostu nie istnieje, sypie błędami krytycznymi na edge.allegro.pl i blokuje dostęp do pieniędzy z posprzedaży.
​Platforma wielkości Allegro nie może sobie pozwalać na to, żeby finanse i wypłaty dla ludzi były całkowicie sparaliżowane. To nie jest jednostkowy problem z przeglądarką, tylko leżąca infrastruktura, przez którą nie da się normalnie rozliczyć ani wypłacić środków. Domagam się natychmiastowego eskalowania tego zgłoszenia do programistów i naprawienia błędu, a nie zbywania mnie formułkami!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:94532007 zapewniam Cię, że cały system wypłat oraz Allegro działają poprawnie, a problem, jeśli rzeczywiście u Ciebie występuje, ma charakter jednostkowy, więc informacja o ogólnej awarii systemu rozliczeń nie jest prawdziwa.

Chętnie pomożemy w dokładnym zdiagnozowaniu Twojego problemu i przekażemy sprawę do zespołu technicznego, ale do zgłoszenia potrzebujemy nowych, aktualnych zrzutów ekranu (z widocznym błędem oraz pełnym adresem URL), które obrazują ten przypadek.

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Odpowiedź do moderatorek/moderatorów:
​Pani Olu, dziękuję za odpowiedź, choć z przykrością stwierdzam, że to kolejna próba sprowadzenia poważnego, powtarzającego się błędu systemu do "problemu jednostkowego".
​Twierdzenie, że wszystko działa poprawnie, w sytuacji gdy sekcja finansowa wisi na białym tle lub nieskończonym ładowaniu, mija się z prawdą – zwłaszcza że w tym samym wątku inni użytkownicy zgłaszają dokładnie te same trudności z dostępem do własnych środków.
​Proszę mi wyjaśnić: skoro system według Państwa działa bez zarzutu, to jakim cudem blokuje on wypłaty i opłaty, a strona zawiesza się dokładnie w tym samym miejscu? Chętnie udostępnię kolejne zrzuty ekranu z pełnym adresem URL, ale oczekuję również, że zamiast spisywać sprawę na karb "jednostkowego błędu", technicy w końcu zajmą się stabilnością tego modułu raz a dobrze, a nie zbywaniem klientów regułkami. Czekam na konkretne rozwiązanie, a nie kolejne odsyłacze do teorii, że problem nie istnieje.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

„Skoro od wczoraj panuje głucha cisza, a moderatorzy i wsparcie techniczne zapadli się pod ziemię, to przypomnę się po raz kolejny. Opowieści o „błędzie jednostkowym” możecie włożyć między bajki.

​Klientka, która wraca po 5 latach specjalnie po to, żeby kupić u mnie pakiet przedmiotów, dobija do darmowej dostawy Smart!, chce opłacić zakupy BLIK-iem za 59 zł, a system w ostatniej sekundzie bezczelnie wyrzuca ją do pulpitu. Transakcja leży, prowizje uciekają, a platforma traci realne pieniądze przez to, że moduł finansowy w weekendy po prostu nie istnieje.

​Zbierałem cierpliwość, ale zbieram też koronne dowody – zrzuty ekranu bezpośrednio od kupujących, którym system uniemożliwia finalizację zakupów. Skoro dział techniczny sam nie potrafi zdiagnozować własnej awarii, to chętnie dostarczę Wam tę dokumentację czarno na białym. Ile jeszcze zgłoszeń i setek popierających ten wpis osób potrzebujecie, żeby w końcu przestać zamiatać problem pod dywan i zająć się stabilnością systemu raz a dobrze?”

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

„Mija kolejna doba od momentu, kiedy system po raz kolejny urządził klientom zimny prysznic, a na Allegro Gadane panuje głucha cisza. Chcę tylko przypomnieć, że o tej sprawie nie zapomniałem i nie zamierzam odpuścić ani krok.
​Dwie osoby z moderacji na posterunku to trochę mało jak na awarię, która dotyka setki użytkowników i blokuje realne transakcje na tysiące złotych. Zbieram dowody, dokumentuję każdą próbę udawania, że problemu nie ma, i będę tu codziennie, dopóki ktoś wreszcie nie odważy się wyjść zza biurka i odpowiedzieć konkretnie – a nie szablonową formułką. Sprawa jest wciąż w toku, a moja czujność dopiero się rozkręca!”

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#12 Orędownik

Kogo cytujesz?

Naprawdę masz zgłoszenia od "setki użytkowników"?

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

„Nie cytuję nikogo konkretnego – miałem na myśli ogólny głos społeczności i powtarzalne sygnały, które regularnie pojawiają się w dyskusjach od wielu osób borykających się z tym samym problemem. Chodzi o skkabelkowanie wspólnych doświadczeń wielu użytkowników, a nie statystykę jednego konkretnego dnia. Problem jest realny i dotyka szerszego grona, o czym świadczą wpisy na forum.”

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca

Chciałbym też zauważyć, że skupianie się na pojedynczych słowach zamiast na meritum sprawy niestety nie przybliża nas do rozwiązania realnych problemów, z jakimi mierzą się tu użytkownicy. Skoro temat wywołuje taką dyskusję i wymagał dłuższego namysłu, to znak, że warto wreszcie otwarcie porozmawiać o tym, co faktycznie nie działa, zamiast szukać dziury w całym. Czekam na konkretne odniesienie się do sedna

oznacz moderatorów