Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
jak radzicie sobie z sytuacjami, kiedy klient wystawia negatywną ocenę („Nie polecam”), ale nie podaje żadnego powodu ani komentarza?
Klient zamówił dywanik, wysyłka była terminowa, towar zgodny z opisem, żadnych reklamacji czy kontaktu z jego strony. Po dwóch tygodniach pojawiła się ocena „Nie polecam”, całkowicie bez uzasadnienia.
Dokładam wszelkich starań żeby wszystko było dobrze, to nasza pierwsza taka sytuacja.
Jak zareagować? Wyślę prośbę o usunięcie oceny, ale nie wiem jak podejść do takiego klienta, co napisać, jego zachowanie jest dziwne... 😞
Allegro nie usunie, nie ma opcji, możesz zadzwonić do kupującego zapytać, jest szansa że to pomyłka i kupujący chciał ocenić inny zakup albo np kurier był jakiś niemiły albo pogoda brzydka albo coś innego...
Ale jeśli to nie pomyłka to rozmowa może nie być miła.
Wszystko zależy od tego na kogo się trafi. Najlepiej odczekaj dzień-dwa, kupujący sobie ochłonie. Najgorzej to dzwonić minutę po komentarzu, wtedy kupujący jeszcze pełny endorfin reaguje zwykle agresywnie.
Takie oceny z d. wzięte nie są czymś niespotykanym.
A no z klientami tak bywa. Zaznaczył nieterminowa dostawa, może wymagał żeby była tego samego dnia, może żeby następnego o 8 rano bo miał gości, @mix-mce dobrze radzi. Odczekać, spróbować zadzwonić, ewentualnie wiadomość na CW.
@Dywan-LUX po kiego czorta tam zaglądasz ? czyż spokojność i zdrowie nie jest dla Ciebie ważniejsze ?
@mdrogeria @Dywan-LUX popieram, tak samo zrobiłem sobie powiadomienia o nowym zwrocie do zamówienia ale po tygodniu wyłączyłem to w .. bo tylko mi się ciśnienie podnosiło.
Jak człowiek nie widzi to jest szczęśliwy.
Witam.
@Dywan-LUX @mdrogeria @serwis-texas @mix-mce
Prawda jest taka, że choćbyś nie wiem jak się starał, to prędzej czy później trafi Ci się niezadowolony nabywca.
Komentarz negatywny może być wystawiony przez pomyłkę lub świadomie.
A brak treści to lenistwo, lub celowe działanie, wynikające z tego, że coraz więcej sprzedawców wysyła nabywcom przedsądowe wezwania do usunięcia komentarza którego treść uderza w ich dobre imię. A w takim wypadku im treści tym łatwiej się bronić, bo nie daje się sprzedawcy "punktów zaczepienia".
Ja bym prośby o usunięcie oceny nie wysyłał. Na początek zapytałbym kulturalnie co zaszło takiego na co miałem wpływ, że ocena jest taka a nie inna. Argumentowałbym swoje zapytanie troską o poprawę obsługi klientów i chęć uniknięcia takich przypadków w przyszłości. Jak się nabywcę "podłechce" to może sam dojdzie do wniosku, że negatywna ocena komuś się należała ale może niekoniecznie sprzedawcy. A to pierwszy krok do zmiany oceny.
Pozdrawiam. Marek.
@MOJEGRATY5 @Dywan-LUX a trzecia prawda jest taka ,że ocena jest wystawiana celowo z myślą o gifcie jaki kliet otrzyma za jej usunięcie
@Dywan-LUX sprawa prosta jak wpada ci takie coś 1x na miesiąc z tyłka wzięte to OLEWAĆ nie karmić januszy komentarzowych, nie próbować wchodzić w zadek, nie próbować przekupywać o usunięcie