anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona zdjęć

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

Dzień Dobry, 

Jak mogę się bronić w przypadku kradziezy zdjęć? Chodzi mi o to ze stworzyłem ładne miniaturki i zdjęcia w opisie w Canvie i zastanawia mnie fakt jakie ja potrzebuje dowody w przyszłości zeby obronić prawa do tych zdjęć? Patrząc na to co robi moja konkurencja chce być na to przygotowany. Moze mi ktoś pomóc i powiedzieć jakie będę potrzebowal dowody w przyszłości? Pytam bo wiem, że allegro i tak mi nie pomoze nawet jeśli te zdjęcia dodam jako pierwszy. Jeśli są jacyś doświadczeni uzytkownicy ktorzy przeszli przez coś takiego to poprosze o informacje 🙂

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

Od razu dopisze ze zdjęć nie ma w katalogu allegro, są w moich ofertach tylko. W katalogu są inne zdjęcia produktu. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MultiSeasonStore primo wszystko co dodasz do katalogu należy do katalogu czyli allegro. Secundo ja widzę 1 wyjście tj zamawiasz u kogoś zdjęcia i ten ktoś podpisuje notarialną umowę, że pozwala tobie wyłącznie na ich użytkowanie w celach marketingowych. Wtedy regulaminowe domniemanie udzielenia allegro licencji na użyte do katalogu zdjęcia jest o kant zadu rozbić bo nie twoja firma występuje o usunięcie ich z ofert konkurencji a firma x co je zrobiła i jedzie allegro w sądzie

oznacz moderatorów

MultiSeasonStore
#7 Wielbiciel

Ale zdjęcia które są tylko w moich ofertach są chronione? W katalogu juz są zdjecia, te ktore są w moich ofertach są tylko w moich ofertach.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

wszystko co dodasz do swoich ofert znajdzie się w katalogi to tylko kwestia czasu zanim ktoś to zakosi lub ci allegro te oferty usunie bo np zdjęcie nie spełni jakis standardów tła np

oznacz moderatorów