Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
Allegro odrzuca niektóre oferty.
Wystawiam pod swoją marką produkty unikatowe, gdzie każdy różni się wyglądem wagą itd. Oczywiście produkty takie nie mają żadnych kodów. Kiedy wystawiam produkt, Allegro każe połączyć go z katalogiem. Kiedy to robię, przy próbie wystawienia przedmiotu wyskakuje informacja, że jest niewłaściwy/e parametr/y. Dotyczy to zazwyczaj wagi produktu (pole obowiązkowe), koloru, stylu.
Kiedy wybieram opcję w asortymencie "wystaw podobny", wyskakują mi te wprowadzane, ale odrzucone oferty i podczas ich edycji okienko o różnicach w produkcie a katalogiem. Jedyna wtedy opcja, która daje możliwość dalszego wystawienia to "nie łącz z katalogiem". Udaje się wtedy wystawić przedmiot (nie wyskakuje żadna informacja o błędzie), ale po weryfikacji przez Allegro 80% ofert jest odrzucane.
Co ciekawe: przy pierścionkach jest to nagminne, ale przy np. wisiorkach już nie.
Kontaktowałem się telefonicznie, ale osoby, które dzwoniły nie były w stanie pomóc. Na maile z prośbą o instrukcję wystawienia krok po kroku nie otrzymałem odpowiedzi...
Ręce opadają, bo wystawianie ręczne (nie z pliku) to sporo czasu. Mam jeszcze konta na innych portalach i tam nie ma takich problemów...
@Balteria Jeśli w Katalogu nie ma produktu, który sprzedajesz, możesz samodzielnie dodać go do Katalogu. Informacje o tym znajdziesz tutaj. Jako producent możesz również przesłać nam swoją bazę danych z informacjami o produktach na adres e-mail brand-data@allegro.pl.
To nie jest rozwiązanie.
Za każdym razem musiałbym zaczynać od zera - tj. wypełniać wszystkie pola (parametry, opis itd.). Przy kilkudziesięciu produktach to 2-3 dni pracy.
Nie mogę sobie pozwolić na taką stratę.
Dlaczego nie mogę skopiować innego mojego produktu i tylko zamienić zdjęcia oraz kilka parametrów (waga, kolor)?
Dlaczego w przypadku wisiorów jest to możliwe, a gdy wystawiam pierścionki to już nie przechodzi? Jest jakiś błąd po waszej stronie. Rozmawiałem nawet z waszymi informatykami, ale przez kilka miesięcy nie naprawiono tego problemu.