anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od zamówienia za pobraniem przed jego wysyłką - ujemne pkt. i błędne info od konsultanta

MAMY ROZWIĄZANIE!
kovek
#12 Orędownik

Proszę o wykluczenie z jakości sprzedaży zamówień nr
d73d2ef0-b4ca-11f0-b64f-73872b7ea0f7 - zamówienie złożone za pobraniem, a następnie kupujący po paru minutach odstąpił od umowy. Ja jako sprzedawca nie miałem możliwości w żaden sposób zaakceptować zwrotu, ponieważ fizycznie nie otrzymałem pieniędzy, a panel nie pozwala na podjęcie jakiejkolwiek decyzji poza odmowną (co jest sprzeczne z prawem konsumenta). Napisałem do was (zgłoszenie nr 55154134), a konsultant odpisał, że zamówienie jest już anulowane i wystarczy wniosek o zwrot prowizji. Jak widać mylił się i dostałem ujemne punkty. Od 2 dni brak odpowiedzi na zgłoszenie.

550ee640-b32f-11f0-b4dc-8fd0c65d98ea - kurier odebrał przesyłkę dopiero następnego dnia roboczego z punktu pomimo jej nadania 6h przed godziną graniczną. 

Proszę o korektę i jednocześnie o naprawę i wdrożenie sposobów na łatwe rozwiązanie odstąpienia od umowy w takich przypadkach jak powyższe. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kovek wystąpiłeś o zwrot prowizji? Po odmowie przyznania prowizji należy się odwołać i dołączyć wiadomości od kupującego.

Po zwrocie prowizji zamówienie nie jestem brane do statystyk.

oznacz moderatorów
kovek
#12 Orędownik

@Client:44052296 Sęk w tym, że właśnie nie miałem takiej możliwości 

@Sa_nova dzięki 👍

oznacz moderatorów
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kovek nie mogłeś wystąpić o zwrot prowizji?

oznacz moderatorów
kovek
#12 Orędownik

@Client:44052296 nie mogłem, napisałem o tym i czekałem 2 dni, dlatego napisałem tutaj

oznacz moderatorów
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dziwne 🤔

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@kovek konsultuję kwestię wykluczenia zamówienia d73d2ef0-b4ca-11f0-b64f-73872b7ea0f7 i wrócę tutaj z informacją. 

Zamówienie 550ee640-b32f-11f0-b4dc-8fd0c65d98ea, wykluczyłam z jakości Twojej sprzedaży i jutro zobaczysz przeliczenie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Sa_nova

@kovek wracam do Ciebie z informacją! Wykluczyłam zamówienie d73d2ef0-b4ca-11f0-b64f-73872b7ea0f7, ze statystyk i jutro będzie to przeliczone.

Dziękuję też za zwrócenie uwagi na tą sytuację, przekazałam temat do weryfikacji przez zespół zajmujący się statystykami w jakości sprzedaży. Będziemy weryfikować, w jaki sposób możemy usprawnić ten proces. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów