Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient z Węgier zamówił produkt. Paczka została niezwłocznie wysłana. Dzisiaj dostaję dyskusje od tego klienta, krzyczącego wykrzyknikami, że czeka na paczkę miesiąc już i żąda odszkodowania gdyż nie dostał prezentu na świeca (zamawiany towar).
Jakie prawa ma Sprzedający, który na czas wysłał paczkę?
@akali_com_pl jesteś przedsiębiorcą , cały proces od pojęcia zamówienia do realizacji aż do dostarczenia przesyłki spoczywa na Tobie .
A.. jakie Masz prawa ? , a...Masz prawo się wk....ć i po cichu bąknąć sobie coś pod nosem .
I to jest masakra. Jaki mam wpływ na przewoźnika zwłaszcza za granicą? Nie rozumiem tej odpowiedzialności
A co ma przewoźnik w regulaminie jaki czas doręczenia gwarantuje?
Po stronie polskiej dostarczył szybciutko. Utknęło po stronie węgierskiej. A tam nie mam pojęcia jaki czas deklarują. I dziwi mnie mnie ten wiszący status od 6 grudnia "zostanie dostarczona do punktu Z-Box"
Wykupiłeś usługę sam u polskiej firmy woęc polska firma szuka
Paczka wygenerowana poprzez Wysyłaj z Allegro. Nic nie dokupowałam.
@akali_com_pl Masz prawo rozwiązać problem, i musisz go rozwiązać.
Tylko jak ? Z kim się kontsktować skoro paczka ma ostatni status z Budapesztu z dnia 6 grudnia " zostanie dostarczona do punktu Z-Box"
Za terminowość doręczenia odpowiada przewoźnik. Czym to wysłane zostało? Jak smartem to niech sobie składa fochy do allegro albo do przewoźnika. Dostał tą paczkę z opóźnieniem czy wcale? @akali_com_pl ps nie wysylaj za granicę bo więcej problemów niż kasy...
Paczka była wysyłana Packetą i widzę w śledzeniu że dotarła do Zabrza, potem do Budapesztu i uwaga "zostanie dostarczona do punktu Z-Box" zamiast formy została. I status paczki ciągle "w drodze" z dnia 6 grudnia ...z kim tu się kontsktować?
@akali_com_pl @az1rael @mdrogeria Najwyraźniej paczka poprosiła w Budapeszcie o azyl, i go dostała 🐭
A poważnie, to koledzy dobrze radzą: dać sobie spokój z wysyłkami za granicę przez Allegro, bo to działa równie kiepsko, co ich Delivery
@akali_com_pl zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz.
pełen odlot
zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz.
gdzie sprzedawca zamówił usługę - w allegro
ja podziwiam sprzedawców wysyłających na te rynki czesko-węgierskie. Z polskim dość problemów, a tu jeszcze obcy....