anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odszkodowanie za niedostarczoną przesyłkę

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

Klient z Węgier zamówił produkt. Paczka została niezwłocznie wysłana. Dzisiaj dostaję dyskusje od tego klienta, krzyczącego wykrzyknikami, że czeka na paczkę miesiąc już i żąda odszkodowania gdyż nie dostał prezentu na świeca (zamawiany towar).

Jakie prawa ma Sprzedający, który na czas wysłał paczkę? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@akali_com_pl jesteś przedsiębiorcą , cały proces od pojęcia zamówienia do realizacji aż do dostarczenia przesyłki spoczywa na Tobie .

A.. jakie Masz prawa ? , a...Masz prawo się wk....ć i po cichu bąknąć sobie coś pod nosem .

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

I to jest masakra. Jaki mam wpływ na przewoźnika zwłaszcza za granicą? Nie rozumiem tej odpowiedzialności 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A co ma przewoźnik w regulaminie jaki czas doręczenia gwarantuje?

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

Po stronie polskiej dostarczył szybciutko. Utknęło po stronie węgierskiej. A tam nie mam pojęcia jaki czas deklarują. I dziwi mnie mnie ten wiszący status od 6 grudnia "zostanie dostarczona do punktu Z-Box"

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wykupiłeś usługę sam u polskiej firmy woęc polska firma szuka

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

Paczka wygenerowana poprzez Wysyłaj z Allegro. Nic nie dokupowałam. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@akali_com_pl Masz prawo rozwiązać problem, i musisz go rozwiązać.

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

Tylko jak ? Z kim się kontsktować skoro paczka ma ostatni status z Budapesztu z dnia 6 grudnia " zostanie dostarczona do punktu Z-Box"

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Za terminowość doręczenia odpowiada przewoźnik. Czym to wysłane zostało? Jak smartem to niech sobie składa fochy do allegro albo do przewoźnika. Dostał tą paczkę z opóźnieniem czy wcale?  @akali_com_pl ps nie wysylaj za granicę bo więcej problemów niż kasy...

oznacz moderatorów

akali_com_pl
#8 Zapaleniec

Paczka była wysyłana Packetą i widzę w śledzeniu że dotarła do Zabrza, potem do Budapesztu i uwaga "zostanie dostarczona do punktu Z-Box" zamiast formy została. I status paczki ciągle "w drodze" z dnia 6 grudnia ...z kim tu się kontsktować?

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator

@akali_com_pl @az1rael @mdrogeria Najwyraźniej paczka poprosiła w Budapeszcie o azyl, i go dostała 🐭

A poważnie, to koledzy dobrze radzą: dać sobie spokój z wysyłkami za granicę przez Allegro, bo to działa równie kiepsko, co ich Delivery 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@akali_com_pl zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

pełen odlot

zgodnie z obowiązującym prawem to Ty jako sprzedający odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej odbioru, więc zgłoś proszę do nas reklamację na tę przesyłkę przez ten formularz

gdzie sprzedawca zamówił usługę - w allegro

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

ja podziwiam sprzedawców wysyłających na te rynki czesko-węgierskie. Z polskim dość problemów, a tu jeszcze obcy....

oznacz moderatorów