Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy uważacie za w porządku i właściwe wyróżnianie niektórych ofert za darmo w ramach własnych działań Allegro szczególnie gdy inny sprzedawca już wykupił wyróżnienie? Bo my uważamy to za nie w porządku.
Często jest tak że wyróżniamy jakąś ofertę (płacimy za to 19 zł na 10 dni + większa prowizja) aby uzyskać dla niej top ofertę, ale następnego dnia tracimy top ofertę bo Allegro zdecydowało się wyróżnić za darmo popularniejszą ofertę konkurencji. Wczoraj taka sytuacja miała miejsce 3 razy. Więc to nie przypadek.
Nie dość że konkurencja za to nic nie płaci, to jeszcze tracimy przez to top ofertę i nasze wyróżnienie mocno traci na znaczeniu. Jest to bardzo nie w porządku wobec nas. Sugeruje całkowicie zrezygnować z tego mechanizmu bo jest to element nieuczciwej konkurencji.
A jak już koniecznie musicie promować oferty w ramach własnych działań Allegro, to chociaż róbcie to wtedy gdy żaden sprzedawca nie wykupił promowania w danym produkcie. W przeciwnym razie kupowanie wyróżnienia nie ma sensu.
Nie do końca zgodzę się z tym, że to "nieuczciwa konkurencja". Rzadko bronię Allegro, jednak to ich portal i mogą promować niektóre oferty. Robią to na podstawie ceny, jakości sprzedaży, szybkości wysyłki i innych czynników, które nie są dostępne publicznie.
Raz korzysta na tym konkurencja, raz Ty - zgadzam się, że w momencie gdy wykupujesz promocję nie wydaje się to uczciwe, ale z drugiej strony Ty też pewnie kiedyś ją miałeś, bądź będziesz miał. Dzięki niej panuje jako-taka konkurencja.
Mam to samo a dokładnie niedawno to odkryłem. Gdyby na Allegro istniał by nadal system sprzed wielu lat to mimo, iż sprzedaje okazjonalnie niepotrzebne rzeczy znalezione w domu to miałbym tytuł super sprzedawcy bo wysyłam zawsze tego samego dnia na 99% a jakość moich paczek i wkład osobisty jaki wkładam w pakowanie i ochronę przesyłki jest nieosiągalny przez żadną z największych firm na Allegro. Jednym słowem dokładam do sprzedaży. Ostatnio wystawiłem aukcję i wykupiłem promocję wyróżnienia jednak okazało się, że to po prostu strzał w stopę bo Allegro ma to tak naprawdę gdzieś bo i tak promuje wybraną ofertę a nie moją promowaną przez co dałem się jak naiwny dzieciak nabrać na lizaka Pana z podejrzanego auta i straciłem kilka złotych a liczba wyświetleń rośnie jak ...
Allegro Wyróżnienia = FAŁSZ x 1000 ∞